Nyt drama om omstridt redningsstation: - Dybt alvorligt

Redningsstationen står lige nu til at skulle opereres udelukkende af frivillige og en enkelt chef.

Turister i massevis valfarter inden længe til Skagen, hvor sommerferien skal nydes. 

Derfor er der også udsigt til, at Skagen Redningsstation får ekstra tryk på kedlerne. Men det er de øjensynligt slet ikke klar til.

Fra 1. juni erfarer TV2 Nord nemlig, at to medarbejdere har sagt op i protest mod ledelsen. Dermed er der ingen fastansatte tilbage foruden en chef.

Redningsstationen vil således kun blive opereret af frivillige, hvis der opstår en akut situation med en potentiel drukne- eller bådulykke.  

Der har været tale om en regulær medarbejderflugt fra stedet, og TV2 Nord har tidligere beskrevet, hvordan man på kort tid er gået fra 16 medarbejdere til kun en håndfuld. 

Længevarende problem

Redningsstationen har siden 1. april i år, hvor seks opsigelser trådte i kraft, været lukningstruet og samtidigt været afhængige af andre nærtliggende redningsstationer - heriblandt Hirtshals, som ligger 23 sømil fra netop Skagen.

Der har derfor været udtrykt bekymring for den kommende sommer.

- Skagen er et stort knudepunkt, og til sommer bliver det et kæmpe problem med alle de lystsejlere, der kommer, fortalte medarbejdernes talsmand til TV2 Nord den 26. marts.

Situationen har været så grel for stationen, at de 15. maj lavede en ansøgning på Facebook efter nye medarbejdere.

Senest blev der 22. maj afholdt et krisemøde på stationen, hvor man heller ikke lykkedes med at finde en løsning på de vedvarende problemer. 

Dybt alvorligt

Chefen for tredje eskadre, Mikael A. J. Bill, lægger da heller ikke skjul på, at man er ekstremt presset forud for sommerens indmarch af turister med den nuværende medarbejderflugt.

Han medgiver desuden, at to medarbejdere forlader Redningsstation 1. juni.

- Det er dybt alvorligt, og vi gør alt, hvad vi kan for at genetablere beredskabet, forsikrer chefen, da TV2 Nord mandag eftermiddag taler med ham.

- Vi slår stillinger op i morgen, og så skal man huske på, at vi også får hjælp fra andre enheder, der kan stille med helikoptere og redningsskibe, så der er altså et samlet beredskab.

Vi har hørt flere meldinger om uenigheder mellem de ansatte og ledelsen. Er det årsagen bag de mange opsigelser?

- Det er jo en intern sag, så det vil jeg ikke kommentere. Jeg kan dog understrege, at vi tager det dybt alvorligt, og der må ikke herske tvivl om, at vi gør, hvad vi kan for at genetablere beredskabet, slutter Mikael A. J. Bill. 
Seneste nyt

fra Nordjylland