Foto: Jesper Lange

Nyt samarbejde: Iværksættere skal hjælpes ind i den maritime branche

Et nyt projekt med navnet Maritime Stars går tirsdag i luften. Projektet skal styrke den maritime branche i Nordjylland og resten af det blå Danmark.

Det blå Danmark, og de mange nordjyske erhverv til søs, får sig nu en ny makker. Det maritime center for optimering og drift (MARCOD), der ligger i Frederikshavn, starter tirsdag et nyt projekt. Projektet har fået navnet Maritime Stars, og det skal hjælpe med at løse nogle af de udfordringer, den maritime branche står overfor i fremtiden. 

Projektet er et talentprogram, hvor iværksættere kan ansøge om at blive en del af et forløb på tre år, hvor de får sparring og finansiering til at udvikle deres egne produkter og løsninger. 

- Vi ved, hvordan man driver skibe, hvordan vi driver vores virksomhed, og vi ved en masse om logistik. Men de udfordringer vi har i dag, de skal løses i samarbejde med folk omkring os, fortæller Mads Billesø, der er projektleder hos DFDS. 

Læs også Kaj omdannede lukket værft til spirende erhvervspark - nu takker han af

Udover DFDS er Mærsk, MAN og Danske Rederier blandt de virksomheder, der tager del i projektet. 

- Vi skal styrke den maritime branche i Nordjylland og resten af det blå Danmark, så vi skal have nogle iværksættere ind og løse nogle af de udfordringer, som de større virksomheder går og tumler med, fortæller Christine Lunde, der er administrerende direktør i MARCOD.  

I løbet af de tre år, projektet kører er det planen, at i alt 15 iværksættere skal være en del af programmet. Der er deadline for ansøgninger til projeket 1. marts. 

Læs også Nyt erhvervsmagasin: Iværksættere skal hjælpes på rette vej