04:56

Vendsyssel Elite Badminton måtte ikke bare undvære tre profiler i den afgørende hjemmekamp mod Solrød i badmintonligaen. De skulle også spille på en anden hjemmebane end normalt.

Overraskende storsejr til afbudsramt VEB-hold

Vendsyssel Elite Badminton spillede for første gang i Sæby Fritidscenter og slog her topholdet Solrød Strand med 7-2.

Vendsyssel Elite Badminton leverede tirsdag aften sæsonens flotteste indsats, da holdet for øjnene af 440 tilskuere i Sæby Fritidscenter besejrede topholdet Solrød Strand med hele 7-2 og dermed også snuppede tre bonuspoint.

- Vi har måske drømt om en sejr på 7-2, men realistisk ville vi være glade for en sejr på 5-4, så det er et vildt resultat, siger VEB's cheftræner, Allan Kolbro Nielsen.

VEB avancerede med den store sejr til tredjepladsen inden sidste spillerunde på mandag, hvor holdet møder Skovshoved, der ligger nummer fire, på udebane.

Tilskuere gav masser af stemning

Sæby Fritidscenter dannede for første gang ramme om en ligakamp i badminton, og de veloplagte tilskuere gjorde reelt en forskel. Det erkendte Solrød-træner Jakob Poulsen.

- Jeg er meget imponeret over publikums opbakning. Det var tæt på kroatiske tilstande, og mine spillere var mærket af det, sagde Jakob Poulsen efter kampen.

Især i damedouble diskede VEB op med en gedigen overraskelse. Stjerneduoen Christinna Pedersen og Kamilla Rytter Juhl er optaget af Premier Badminton League i Indien, men i stedet gik Cheryl Seinen og Laura Sarosi ind og vandt 25/23, 23/21 over Emma Karlsson og Maiken Fruergaard, en af ligaens absolut bedste damedoubler.

VEB's satsning med at rykke Zvonimir Durkinjak over i anden mixeddouble sammen med Debora Jille. som normalt kun spiller damesingle, blev også en succes. De vandt 21/17, 21/23, 21/18 over Maiken Fruergaard og Søren Gravholt.

VEB har indtil videre tabt sine tre udekampe i denne sæson, mens alle tre hjemmekampe er blevet vundet.

Vinder VEB med mindst 5-4 i Skovshoved er pladsen i FINAL4 hjemme.