Politiet har ledt efter drabsmistænkt i et halvt år - nu er han fundet i Libanon

Den 35-årige mand er mistænkt for at have taget del i et voldeligt overfald, hvor en 25-årig mand blev stukket med kniv og slået i hovedet med et slagvåben.

Den 35-årige mand, som Nordjyllands Politi i marts og april måned efterlyste som mistænkt i en sag om drabsforsøg begået i Frederikshavn den 2. marts 2022, er blevet anholdt af politiet i Libanon. 

Det har lokale myndigheder i Libanon oplyst til den danske ambassade i Beirut, fortæller lederen af efterforskningen af sagen, politikommissær Peter Skovbak.

- Vi har ledt efter den mistænkte i flere måneder og har blandt andet i den forbindelse haft ham efterlyst i offentligheden. Jeg er tilfreds med, at den pågældende mand nu er anholdt, således at vi kan få ham udleveret til videre retsforfølgning i forbindelse med denne alvorlige sag, lyder det fra efterforskningslederen.

Drabsforsøg ved kirke

Sagen, der gav anledning til sigtelsen for drabsforsøg mod mistænkte, skete i Frederikshavn 2. marts 2022. Mere præcist på parkeringspladsen ved Abildgård Kirke. 

- En 25-årig mand fra Frederikshavn blev stukket med kniv samt slået i hovedet med et slagvåben, forklarer Peter Skovbak. 

Han tilføjer, at der i samme sag er varetægtsfængslet yderligere tre personer, sigtet for drabsforsøg. 

Skal udleveres fra Beirut

Den mistænkte sidder nu fængslet i Beirut, og der følger nu udveksling af informationer via Interpol, der skal danne grundlag for udleveringen og det videre forløb.

Det er stadig uvist, hvornår han skal udleveres til Danmark.

- Men når den mistænkte kommer til Danmark, så skal han blandt andet afhøres i sagen, ligesom vores arbejde med sagen i øvrigt fortsætter, siger politikommissær Peter Skovbæk.

Den mistænkte 35-årige blev 23. maj 2022 ved Retten i Hjørring varetægtsfængslet in absentia – og det var på det grundlag, at manden også efterfølgende blev efterlyst internationalt. 


Seneste nyt

fra Nordjylland