Reddet af fans: White Hawks-russer slipper for at vende hjem til krig

Hvilken rolle Aleksandr Bumagin får i den kommende sæson, er fortsat uvist.

Sportsverdenen kan være barsk og ubarmhjertig, og et overrevet korsbånd kan betyde, at karrieren er i fare for at slutte tidligt. I særdeleshed hvis man står uden kontrakt til den kommende sæson. 

Hvis man så ovenikøbet er fra et land, hvor krigen raser, så er situationen for alvor penibel, hvis man kan risikere at skulle vende hjem til krig.  

Så slemt bliver det imidlertid ikke for White Hawks-spilleren Aleksandr Bumagin, der slipper for at bytte skøjterne ud med skydevåben.

Frederikshavn White Hawks har nemlig offentliggjort, at russeren trods sin alvorlige skade, fortsætter i klubben i næste sæson. 

Den virkelighed kan han i høj grad takke klubbens fans for. Flere har nemlig sendt penge til klubben for at få landet en ny aftale med den 36-årige ishockeyspiller.

- Vi indledte indsamlingen, da vi i Frederikshavn White Hawks er mere end ishockey. Det er vigtigt også at vise social ansvarlighed, og da vi ikke vil sende Bumagin og resten af familien hjem til de rædsler, der foregår, var vi slet ikke i tvivl om, at vi ville være vores ansvar bevidst overfor en mand, der har givet klubben så meget, siger White Hawks direktør René Jørgensen og fortsætter:

-Vi kan ikke takke nok for den støtte, vi har mødt fra klubbens fans, sponsorer og frivillige. Samtidig har vi også mødt en stor velvilje fra fans i andre klubber i Danmark, hvilket viser, at ishockey-Danmark står sammen. Det er noget vi er meget stolte over.

Sender stor tak

Bumagin selv fortæller, at han er rigtig glad for, at han får lov at blive i klubben.

- Først vil vi i hele familien sige tusind tak for den støtte og velvilje, der er vist os fra hele Danmark. Det er en hård tid for os i familien, så derfor er det ekstra dejligt, at der er personer og virksomheder, der tænker på os og kan sørge for, vi kan blive i landet. Jeg ser meget frem til at fortsætte i Frederikshavn White Hawks, siger han.

Det var i midten af april, at Frederikshavn White Hawks startede indsamlingen. Dengang lød det:

- Vi kan som bestyrelse og klub ikke leve med at sende Bumagin tilbage til Rusland grundet den nuværende situation i Ukraine. Vi vil under ingen omstændigheder være med til, at Bumagin kan risikere at blive sendt i krig velvidende, hvilke forfærdelige konsekvenser det kan have for Bumagin og hans familie, sagde White Hawks' direktør, René Jørgensen til Kanal Frederikshavn.

Ifølge White Hawks er det endnu uvist, hvilken rolle russeren kommer til at spille i den kommende sæson. De oplyser dog, at Bumagins genoptræning går fremad.

- Uanset hvilken rolle han vil få, er vi stolte og glade for, at det er lykkedes os at bibeholde ham i vores klub. Han er en person, der står stor respekt omkring og samtidig en ekstrem stor motivator for vores unge spillere i truppen, der kan drage stor nytte af den erfaring, han har med sig, lyder det fra René Jørgensen.


Seneste nyt

fra Nordjylland