LIGE NU:

Rederi lover løn til strandede søfolk

De 19 søfolk som er ombord på det russiske tankskib Natig Aliyev, der siden 7. februar har haft forbud mod at sejle fra dets placering i Aalbæk Bugt, får deres løn i næste uge. Det skriver det russiske rederi Palmali i en mail.

Søfolkene ombord på det russiske tankskib har ikke fået løn i 5 måneder.

Rederiet har flere gang lovet, at søfolkene ville få deres løn. Dog uden at det er sket, men nu skriver rederiet i en mail til Morten Bach, som er inspektør i ITF, De Internationale Transportarbejderes Fagforbund, at søfolkene får løn i næste uge, og at skibet derefter kan sejle videre.

Tankskibet har været tilbageholdt siden 7. februar af Fogedretten i Hjørring, da rederiet Palmali ikke kan betale sin gæld til en bank.

Søfartsstyrelsen har også gjort såkaldt arrest i skibet, da besætningen ikke har fået løn siden marts. 
Rederi skal således betale både sin gæld og løn til besætningen for at få lov til at sejle videre. Alle økonomiske udenståender skulle i følge rederiet være løst nu. 

- Vi har aftalt med Charterers, at de vil yde en bankgaranti for at løfte arrestationen af ​​fartøjet. Løftningen af ​​arrestationen af ​​skibet finder sted i næste uge, og som konklusion vil M/T Natig Aliyev endelig være tilbage til sporet, skriver rederiet i en mail. 

Efter seks måneder kan et skib i karantæne ved Skagen endelig sejle igen