Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

Rekord i dejlige strande: Frederikshavn hejser 13 blå flag i år

Frederikshavn Kommune sætter danmarksrekord som den kommune, der i 2018 vil have flest strande med blå flag.

Rent badevand, trygge omgivelser og gode faciliteter. Det er de ting, der kendetegner de strande, der bliver godkendt til at hejse det karakteriske blå badefalg om sommeren.

I år kan kun to nordjyske kommuner bryste sig af at leve op til de blå flags krav, men i én af dem, Frederikshavn Kommune, kan man hejse flagene på hele 13 forskellige strande.

STRANDE I FREDERIKSHAVN MED BLÅ FLAG I 2018:

Damstederne, Kandestederne, Hedebo Camping, Sæby Nordstrand, Brattenstrand, Bunken strand, Gl. Skagen, Lyngså Strand, Strandby Nordstrand, Sønderstrand, Skiveren, Ålbæk Strand, Palmestranden

Den rekord er borgmester i Frederikshavn Kommune, Birgit S. Hansen (S), stolt af:

- Jeg har kendt betydningen af Blå Flag, siden jeg var barn, og den er ikke blevet mindre med årene. Det Blå Flag er jo et internationalt miljømærke, og i det ligger en anerkendelse for en turistkommune som vores, der fortæller, at strandene ikke bare er smukke, men også rene. Det betyder noget, både for vores mange millioner danske og udenlandske gæster, men selvfølgelig også for os, som bor her, siger Birgit S. Hansen.

Vil minimere plast i havene

Frederikshavn Kommune deltager i et forskningsprojekt, der arbejder på at minimere plast i havene.

- Vi er bevidste om, hvordan havmiljøet har det, fordi vi også lever af det som fiskeri- og maritim kommune. Derfor er vi rigtig stolte af, at vi igen har danmarksrekord i antallet af strande med Blå Flag, fordi miljøet, faciliteterne og vandet er helt i top, siger borgmesteren.

Læs også Badning frarådes: E-coli ved Nørlev, Skallerup og Lønstrup

Ud over Frederikshavn kommune er det kun Sundby strand og Østerstrand samt Sillerslev Havn i Morsø Kommune, der har opnået det Blå Flag i Region Nordjylland i år.

Blå flag hejses i juni

På landsplan kan 215 danske strande og 25 lystbådehavne glæde sig over at være på den netop offentliggjorte liste over dem, der opnået Friluftsrådets Blå Flag i år.

- Det Blå Flag i flagstangen er en nem måde at fortælle strandgæster, at her bliver der gjort noget særligt for at give dem en god strandoplevelse, hvor de kan føle sig trygge, fordi der er styr på både naturformidling, livredning og kvaliteten af badevandet, siger Jan Ejlsted, Friluftsrådets direktør.

Det Blå Flag hejses i de fleste kommuner med aktiviteter den første weekend i juni.

TOP 5 KOMMUNER MED BLÅ FLAG:

Frederikshavn: 13
Lolland: 11
Aabenraa: 11
Norddjurs: 9
Gribskov: 9