Foto: Arkivfoto (Lone Vad Dam)

Så er det slut for Frederikshavn: Politiskole skal til Vejle

Tirsdag slukkedes det sidste håb for Frederikshavn Kommune om at komme til at huse den vestlige politiskole.

Efter et forløb, der bedst kan beskrives som en farce uden ende, lykkedes det alligevel justitsminister Søren Pape (K) at trække en endelig streg i sandet tirsdag eftermiddag.

Danmarks nye vestlige politiskole skal ligge i Vejle i en den gamle sygeplejeskole.

Dermed sluttede han et forløb med mange sving, halve beslutninger og kovendinger. Og dermed slukkede han også endegyldigt håbet i Frederikshavn Kommune om at kunne skabe en gevaldig vækst med en ny uddannelsesinstitution. Det måtte borgmester Birgit S. Hansen skuffet erkende. 

Læs også Frederikshavn er med i opløbet om ny politiskole

- Først og fremmest kæmpe tillykke til Vejle. De har været heldige. Det er godt gået. Men når det så er sagt, har det været et træls forløb, synes jeg. Og for sagens skyld er det godt, at regeringen endelig er nået til afklaring. Det var på tide, de trådte i karakter, siger Birgit S. Hansen.

- Det havde været kæmpe stort, hvis vi havde fået politiskolen til Frederikshavn. Men sådan skulle det altså ikke være. Vi skal bare huske på, at vi ikke bare var et bud, vi var faktisk et rigtig godt bud på en placering af politiskolen. Ellers havde vi ikke været med blandt de syv kommuner ud af flere end 30, da de snævrede feltet ind, uddyber hun. 

Læs også Ny politiskole: Rigspolitiet støtter ikke Frederikshavn

Det faktum giver borgmesteren i Frederikshavn blod på tanden, og Birgit S. Hansen håber da også, at tendensen med at flytte statslige arbejdspladser og uddannelsesinstitutioner ud af København vil fortsætte.

- Det har så stor betydning for samfundene uden for hovedstaden, at der bliver skabt noget vækst og noget balance. Derfor var jeg rigtig glad for, at det var del af forliget, at politiskolen skulle ud af København. Og derfor håber jeg også, at vi får chancen en anden gang, siger hun. 

Læs også Borgmester: Få nu den politiskole til Nordjylland