Foto: Kanal Frederikshavn

Ny politiskole: Rigspolitiet støtter ikke Frederikshavn

En ny politiskole skal nybygges. Det anbefaler Rigspolitiet, der i øvrigt anbefaler placeringer i Midtjylland, men ikke Nordjylland.

I samarbejde med tv2.dk

Står det til Rigspolitiet skal en ny vestdansk politiskole være nybygget. Det fremgår af Rigspolitiets anbefalinger, som TV 2 har gennemlæst.

Det vil sige, at politiet ikke ønsker at benytte en af de mange ejendomme, som forskellige kommuner har budt ind med.

Hvis Folketinget alligevel beslutter ikke at bygge nyt, så anbefaler Rigspolitiet, at den nye politiskole skal ligge i enten Vejle, Skanderborg eller Holstebro.

Transporttiden til København er afgørende for, hvor en ny vestdansk politiskole kan ligge i Danmark. Det fremgår af et kort, som Rigspolitiet har udfærdiget. Den nye politiskole må maksimalt ligge to timers udrykningskørsel fra København.

Det betyder, at store dele af Nordjylland og Vestjylland er udelukket.

Læs også Hånbækskolen i Frederikshavn i spil som politiskole

Den nye politiskole, skal ligge vest for Storebælt, og oprindeligt var 74 mulige placeringer i spil. I dag er der 18 kommuner, som stadig er med i opløbet. Den eneste nordjyske kommune er Frederikshavn, hvor den nedlagte Hånbækskole er udset som mulig placering.

Den nye politiskole skal imødekomme politiets fremtidige behov for at få uddannet flere politibetjente og hjælpe med at øge aktiviteten i udkantsdanmark.

Torsdag kom det frem, at den nye politiskole først bliver klar til nye elever i 2019 eller 2020. Det sagde justitsminister Søren Pind (Venstre) i et interview med politiforbundets blad Dansk Politi.

Læs også Ny politiskole udskudt flere år