LIGE NU:

Sindets dag nedbryder tabu om psykisk sygdom

Hvert år den 10. oktober bliver der afholdt sindets dag over hele verden. I Frederikshavn var der mandag arrangementer flere steder i byen.

Rigtig mange danskere er ramt af psykisk sygdom, men det er stadig et tabu - et tabu, som mange sindslidende kæmper med.

- Det er stadig meget tabubelagt, og vi bliver mødt med så mange fordomme, og det er ikke sjovt for os, så det vil vi rigtig gerne arbejde på sammen, siger Cecilie Bode, der er ramt af psykisk sygdom.

I Frederikshavn var der mandag arrangementer flere steder i byen. Blandt andet på støttecenteret Bakkely, som hjælper psykisk sårbare i hverdagen. Her var der mulighed for at komme indenfor.

- Vi holder åben hus her på støttecenteret, så folk kan komme ind fra gaden og møde os - og se at vi ikke er farlige, siger Cecilie Bode.

Sindets dag i Frederikshavn bliver støttet op af mange lokale foreninger og kommunen.

- Vi vælger at bruge den her dag til at markere at der er en gruppe af borgere her, der virkelig har brug for opmærksomhed for vi vil genre være med til at bryde det tabu, der stadig findes omkring psykisk sygdom, siger Karsten Kamstrup, der er afdelingsleder for socialpsykiatrien og misbrugsbehandling i Frederikshavn Kommune.