LIGE NU:

Skagen Festival er skuffet over minister-svar

Står det til formanden for Skagen Festival, så er bliver festivalen en realitet til sommer.

Sidste år kunne Skagen Festival have fejret 50 års jubilæum, men som så mange andre festivaler blev også den aflyst på grund af cororna-virus. Står det til formanden for Skagen Festival, Lis Jensen, så er bliver festivalen en realitet til sommer.

- Hvis jeg skal bestemme, så bliver der Skagen Festival i år, fastslår Lis Jensen.

Hun er skuffet over, at kulturminister Joy Mogensen torsdag efter samråd i Folketinget ikke kunne give nogle klare linjer for og til landets festivaler.

- Jeg synes ikke, der kommer ikke noget konkret frem , så jeg er skuffet, lyder det fra Lis Jensen.

Forud for mødet havde hun dog ikke de store forventninger til kulturministeren, men håbet om, at man i Skagen til sommer igen måtte holde en festival, ja, det havde hun.

Også i Nibe efterlyser lederen Peter Møller Madsen afklaring i forhold til, om man kan begynde at invitere og booke til festival i Skalskoven.


Planlæg økonomisk ansvarligt

Men klarheden var lige så begrænset efter samrådet, for festivalfolket måtte nøjes med en opfordring fra ministeren om forsigtigt at fortsætte med planlægningen.

- Meldingen fra regeringen er: Blive ved med at planlægge, men gør det økonomisk ansvarligt, og tænk i, hvordan I vil forholde jer, hvis I bliver nødt til at nedskalere eller aflyse i værste fald, for festivaler, som vi kender det, er der ingen, der kan give sikkerhed for, siger Joy Mogensen (S).

Mere klarhed forventer regeringen at kunne give til maj.

Der er planen nemlig, at de skal have et digitalt coronapas klar, og det kan måske blive adgangsbilletten til festivalerne.

- Finansministeren har meldt ud, at vi kan have en afklaring til maj, men det er også derfor, at det er vigtigt, at vi nu giver en økonomisk ramme at kunne planlægge forsigtigt indenfor, indtil vi ved præcis, hvad det her pas giver mulighed for, siger Joy Mogensen.

Ministeren understreger, at hun og regeringen arbejder på at få lavet en ordning, der ikke bliver underkendt i EU og samtidig tager hensyn til den stribe af sundhedsmæssige aspekter, der er i kølvandet af coronakrisen. 

- Det ”nemmeste” ville være, at vi sagde, at det er for usikkert, vi vælger at lade være. Det har vælger vi ikke at gøre, for det er ikke det, kunstnerne har brug for, siger Joy Mogensen og tilføjer:

- Jeg håber og knokler og arbejder for, at der bliver festivaler til sommer.

Se hele interviewet med kulturminister Joy Mogensen (S) her:

- Jeg håber og knokler og arbejder for. at der bliver festivaler til sommer, lyder det fra kulturminister Joy Mogensen. Video: TV2