LIGE NU:

Skoleskibet Danmark atter klar til afgang

Skoleskibet Danmark aflyste i december alle planlagte togter i 2021. Nu har man dog fundet en model, der gør, at skibet alligevel kan tage afsted til påske.

77 elever gjorde tirsdag klar til mønstring på uddannelsescenter Martec i Frederikshavn. De skal nemlig ud at sejle med Skoleskibet Danmark.

- Det er tanken om at komme ud at sejle. Og så synes jeg, det er enormt romantisk at få lov til at komme ud på dækket og have et ret specielt nærvær med nogle andre mennesker og finde ud af, hvordan det er at bo sammen på den måde, siger Lucas Dauer Keller fra Aalborg, der er en af eleverne på skibet.

Det bliver ikke til den planlagte tur til de Olympiske Lege i Japan, men lidt mere hjemlige farvande. Ifølge Pia Ankerstjerne, der er direktør for Martec, går turen lidt sydpå til varmere himmelstrøg og så igen retur til Danmark. Det har dog ikke forhindret en anden elev i at glæde sig.

- Jeg har hele tiden sagt: Bare jeg kommer afsted, så er det lige meget om jeg kommer til Caribien eller Færøerne – jeg vil bare gerne have den her oplevelse. At stå oppe på det dæk og i toppen af masten – det glæder jeg mig så meget til, siger Louise Havsager Christensen fra Stenum, elev på Skoleskibet.