02:09

Sofie Helmer Nielsen blev i 2008 voldtaget. hun vil nu hjælpe andre ofre, da hun har prøvet, når systemet svigter.

Sofie Helmer Nielsen Foto: Kanalfrederikshavn.dk

1 af 2

Sofie fra Frederikshavn vil hjælpe voldtægtsoffer

Sofie fik det dårligt, da hun læste, at en 29-årig kvinde var blevet voldtaget få meter fra det sted, hun selv blev voldtaget. Nu tilbyder hun sin hjælp til kvinden.

32-årige Sofie Helmer Nielsen fra Frederikshavn fik koldsved og kvalme, da hun læste, at en 29-årig kvinde var blevet voldtaget tidligt søndag morgen i Frederikshavn.

Sofie Helmer Nielsen blev nemlig selv voldtaget i Frederikshavn i 2008. Det skete ved Blockbuster, altså få meter fra den røde bygning på Kalkværksvej, hvor søndagens voldtægt fandt sted.

Det skriver kanalfrederikshavn.dk.

Voldtægten ændrede hendes liv og væremåde radikalt. Snart ni år efter kæmper Sofie Helmer Nielsen stadig med systemet, og derfor fortæller hun nu sin historie. For at få større fokus på ofrene.

- Jeg fik det dårligt, da jeg læste om voldtægten ved den røde bygning. Især fordi jeg ved, hvad der venter den unge kvinde og hendes familie. Jeg håber virkelig, hun får den rette hjælp. Det fik jeg ikke i 2008. Jeg manglede forståelse fra én, der selv har prøvet det. Derfor tilbyder jeg den unge kvinde og hendes familie min hjælp, oplyser Sofie Helmer Nielsen til det lokale internetmedie, kanalfrederikshavn.dk.

 

00:35

Nordjyllands Politi efterlyser gerningsmanden, der star bag voldtægt lørdag morgen.

Luk video

Hun påpeger, at det ofte er svært for dem, der er tæt på ofrene, at forstå ofrets efterfølgende væremåde og tankegang.

- Så til jer, der ikke selv har været igennem det. Stop jer selv med at sige, at I aldrig vil gå alene igen, og hvor er det synd. Et offer har ikke brug for at læse disse ting fra jer. I kan slet ikke sætte jer ind i, hvordan kvinden har det. Og om noget har ofret brug for den rette forståelse, fastslår Sofie Helmer Nielsen overfor kanalfrederikshavn.dk.

 

Hun understreger, at det er ekstremt hårdt, fordi man som voldtægtsoffer ofte bliver misforstået af systemet - også i sundhedsvæsnet.

-  Systemet skal lytte til os - ikke tale ned til os, som de gør nu, mener Sofie Helmer Nielsen, som fortsat kæmper med følgerne af voldtægten tilbage i 2008.