Sommerferien udskudt: White Hawks fremtvang afgørende kamp med overtidsmål

Frederikshavn White Hawks var under pres, da de tirsdag aften skulle vinde på egen is for at undgå at blive slået ud af slutspillet i landets bedste ishockeyrække. Kampen blev afgjort i overtid, hvor Christopher Frederikshavn blev den store helt for høgene.

Der var ingen tvivl om, hvad der stod på spil, da spillerne fra Frederikshavn White Hawks tirsdag aften skøjtede på isen til den sjette kvartfinalekamp mod Esbjerg Energy i Metal Ligaens slutspil: Vind eller gå på sommerferie.

Sådan lød de barske realiteter for høgene, efter at Esbjerg havde vundet tre af de første fem opgør i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe.

Det blev en lang og dramatisk tirsdag aften i Frederikshavn, hvor gæsterne fra Esbjerg satte hjemmeholdet under pres i det meste af kampen og tvang kampen i overtid efter en sen udligning. Det var dog White Hawks-spillerne, der kunne juble til sidst, da Christopher Frederiksen scorede det afgørende mål og sikrede nordjyderne deres tredje overtidssejr i serien.

Frederikshavn kom også på måltavlen først, da kaptajn Jesper Jensen, som har spillet ni VM-turneringer for Danmark, sendte pucken i mål efter otte minutters spil. Føringen holdt dog blot i 36 sekunder, før David Madsen havde bragt balance i regnskabet.

Efter udligningen havde Esbjerg overtaget i spil og chancer, og vestjyderne sværmede ad flere omgange omkring hjemmeholdets mål. White Hawks' svenske målmand Filip Larsson sørgede dog for, at stillingen stadig var 1-1, da hornet signalerede afslutningen på første periode.

Aalborg-drenge i fokus

Billedet var uændret i begyndelsen af anden periode, hvor størstedelen af spillet fortsat foregik i Frederikshavns zone. Da hjemmeholdets Sebastian Brinkman måtte en tur i straffeboksen for en slashing blev White Hawks' trængselstider ikke mindre.

Det lykkedes dog høgene at overleve undertallet, og da Brinkman var tilbage på isen gjorde han i dén grad skaden god igen. Med et trækskud fik Frederikshavn-spilleren, der er opvokset i Aalborg og som spillede for Aalborg Pirates indtil denne sæson, via en Esbjerg-stav sendt pucken forbi gæsternes målmand Mads Søgaard, der ligeledes er fra Aalborg.

2-1 til White Hawks, hvilket måltavlen også viste, da spillerne igen skøjtede til pause, selvom begge mandskaber kom frem til målchancer i anden halvdel af anden periode.

Frederikshavn White Hawks' målmand Filip Larsson afviste flere nærgående forsøg fra gæsterne.

Sen udligning betød overtid

Esbjerg Energy førte skudstatistikken med 25-13 efter to perioders spil, men hjemmeholdets defensiv og målmand Filip Larsson holdt stand. Også i tredje periode, hvor Esbjerg fortsatte med at sætte Frederikshavn under pres.

De første ni skud på mål i tredje periode stod Esbjerg for, og Filip Larsson fik lov at arbejde hårdt for sin løn tirsdag aften. Midt i perioden kom vestjyderne frem til flere store chancer, men Frederikshavns svenske mur i målet forhindrede en udligning.

White Hawks-spillerne kæmpede det bedste, de havde lært, for at holde fast i føringen, og som minutterne gik så det efterhånden ud til, at missionen med at fremtvinge en syvende kvartfinalekamp skulle lykkes.

Derfor var det også noget af en mavepuster, der ramte White Hawks-spillerne, da Esbjergs Christian Wejse udlignede til 2-2 med bare 23 sekunder tilbage på uret. Skudstatistikken hed 44-17 i Esbjergs favør efter 60 minutters spil.

Frederikshavnerne skulle hurtigt lægge skuffelsen bag sig og forsøge at trække det længste strå i overtiden. Havde der været tilskuere i Nordjyske Bank Arena i Frederikshavn, havde der nok lydt et stort jubelbrøl og et lettelsens suk, da Christopher Frederiksen fra en spids vinkel scorede et forrygende mål fire minutter inde i overtiden og sikrede White Hawks-sejren.

Dommerne så scoringen igennem på video i adskillige minutter for at afgøre, om Esbjerg-målet var ude af position, da pucken passerede mållinjen. Scoringen fik dog lov at stå, og Christopher Frederiksen blev matchvinder.

Dermed venter der en syvende og altafgørende kvartfinale, som spilles fredag aften i Esbjerg.

- Alt kan ske i en kamp syv, og vi glæder os, sagde Christopher Frederiksen efter kampen til TV 2 SPORT.