Spækhuggere spottet i Skagen igen: - Turister kan se dem om morgenen

Er man morgenfrisk og udstyret med en kikkert mener ornitolog, at der er god chance for at spotte en spækhugger ud fra Skagen.

For syvende gang i år er en flok spækhuggere blevet spottet af ornitologer ud fra Grenen Fuglestation. Det er en rekord, at de særlige hvaler så mange gange på et enkelt år er spottet netop der. Derfor tror ornitolog Rolf Christensen på, at det vil være muligt at se dem resten af sommeren også.

- Alle, der tager til Skagen i juli har muligheden, tror jeg, for at spotte dem om morgenen med en kikkert. De her er i en til tre timer ad gangen, fortæller han.

Et særsyn i Danmark

Alle syv gange spækhuggerne er blevet set i Nordjylland, har det været ud fra Skagen. Arten er ellers sjælden i Danmark, og det anslås, at der blot er 50.000 individer tilbage i verdenshavene. Mange af dem findes i det Arktiske hav og i det nordlige Atlanterhav. 

- Det er helt vildt. Her til morgen sad jeg og kiggede efter fugle og vidste ikke, hvad der skulle ske. Men jeg blev rigtig glad, da jeg fik øje på dem, siger Rolf Christensen.

Med morgenens fund af spækhuggere, har der været cirka 30 fund af spækhuggere i Skagen siden 1975.

FAKTA

  • En spækhugger kan veje op til 9 ton. 
  • Hvalen bliver op til 9,8 meter lang. 
  • Arten kategoriseres som truet. 
  • Enkelte individer kan blive over 100 år gamle. 

Seneste nyt

fra Nordjylland