03:30

Pakhuset tager konsekvensen af politianmeldelse og flytter aftenens planlagte udendørskoncert indenfor.

Støj i Skagen: Restauratør rykker livemusik indenfor

Efter fem politianmeldelser af restauranter på grund af støjniveauet er restauranter nu begyndt at tage konsekvensen heraf.

I Skagen er fem restauranter blevet meldt til politiet af Frederikshavn Kommune, fordi de larmer for meget.

Nu har Pakhuset, der er et af de fem steder, taget konsekvenserne af det. I aften er den planlagte udendørskoncert rykket indenfor.

- Det betyder at alle de mennesker, som sidder her på terrassen, de vælger nok at gå et andet sted hen, når de engang er færdige med at spise, siger en ærgerlig Sylvester Madsen, der er direktør i Pakhuset i Skagen.

Sylvester Madsen forklarer den høje musik, der førte til politianmeldelsen med, at ekstranumre træk livekoncerten ud.

- Vi har haft et band, som spillede et par ekstranumre, og det gik så lidt ud over den tid, hvor vi må have lov til at spille. Og det er vi så blevet politianmeldt for. Vi ved selvfølgelig godt, at vi har overtrådt de regler, der er. Men det er lidt svært, når man har en fyldt terrasse, der står og råber på mere. Og så bliver nødt til at lukke ned, siger Morten Olsen.

Læs også Skagen-restauranter politianmeldt på stribe for larm

Politianmeldelserne kommer lige oveni den travleste uge i Skagen, hvor masser af turister holder ferie i uge 29.

En af dem er Morten Olsen fra Charlottenlund. Han synes, det er trælst at musikken skal rykkes indenfor.

- Det synes jeg er en dårlig idé, for det er smadderhyggeligt, når I holder det uden for. Vi er kommet her i så mange år, og har set så mange forskellige bands heroppe, så det skal bare fortsætte. Og sæsonen er jo kort, siger Morten Olsen.

Der har været masser af debat om støjniveauet i Skagen, og det har fået Frederikshavn Kommune til at vedtage nye regler, som træder i kraft fra oktober 2017.

Allerede nu er der altså øget kontrol med musikken ved de udendørs arrangementer. Selv mener restauratørerne, at reglerne er snørklede og alt for restriktive.