LIGE NU:

Stuntmand hyret ind: Tordenskioldsdagene forbereder årets forestilling

I den kommende weekend bliver Frederikshavns maritime historie markeret med de traditionsrige Tordenskioldsdage. Og i disse dage bliver der bogstaveligt talt kæmpet på livet løs for at blive klar til åbningen.

Siden lørdag har der været sværdkamp foran Krudttårnet i Frederikshavn. Her får en række amatørskuespillere nemlig træning i, hvordan man kæmpede med sværd for 300 år siden af den professionelle stuntmand Klaus Hjuler, der er hentet ind fra København.

- Det er faktisk to modstridende ting, jeg skal holde styr på. Jeg skal både stå for sikkerheden og sige, at det her skal være safe og helt ufarligt samtidig med, at det skal se helt kaotisk, vildt og voldsomt ud, siger Klaus Hjuler.

 

Klaus Hjuler er stuntkoreograf under teaterforestillingen, der skal vises torsdag, fredag, lørdag og søndag under dette års Tordenskioldsdage.

- Når spillet er i gang, og vi skal spille teater, så er der simpelthen så mange ting at holde styr på. Så man må ikke stå og tænke på det her sværd, og om jeg rammer i hovedet eller benet, siger Terje Vigan Anderson Hansen, der har hovedrollen som Tordenskiold.

Stort år i Tordenskiolds liv

Teaterstykket hedder ’Angrebet på Marstrand’, og netop det angreb er samtidig omdrejningspunktet for dette års Tordenskioldsdage.

- Vi kommer jo til at fokusere på det årstal, som jo betyder, at det i år er præcis 300 år siden, at Tordenskiold laver en af de allerstørste markeringer i sin karriere ved at indtage Marstrand, forklarer Jan Michael Madsen, direktør i Fonden Tordenskiold og en af hovedkræfterne bag fejringen af Frederikshavns maritime historie.

Teaterforestillingen har premiere på torsdag. Der mangler derfor stadig en del træning med sværd, inden skuespillerne er klar til publikum.

- Enten ligner det lort, fordi det ser meget koreograferet ud, hvis man er forsigtig og passer på hinanden, som man faktisk skal, men man skal også give los, forklarer stuntkoreograf Klaus Hjuler.

Som noget nyt vil teaterforestillingen under Tordenskioldsdagene blive fremført både torsdag, fredag, lørdag og søndag. Tidligere har det kun været fredag, lørdag og søndag. Holdet kæmper derfor for at blive klar en dag tidligere end normalt.

- Det er også meget med at stå hjemme på hotelværelset og stå med en finger og fægte, og når man mødes, siger man: ”kan du huske det her?” Men vi skal nok nå at blive klar, siger Terje Vigan Anderson Hansen.

Tordenskioldsdagene i Frederikshavn havde sidste år cirka 10.000 besøgende over tre dage.

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

20030213-141027-L_11Mb

Ny lovgivning på vej til asbestofre: Naboer til eternitfabrik får mulighed for erstatning

Line landmand

Konservative reagerer på byrådsmedlems farvel: - Vi har ikke en finger at sætte på Lines indsats

25_seconds

play Afholder danmarksmesterskab i coronatid: - Det er fuldstændigt sikkert

Coronatest

Nordjysk corona-overblik: Så mange nye smittede er der i din kommune

Til forsiden

Til forsiden