LIGE NU:

Tilbage igen: Gymnasieelever budt velkommen af lærerne

Efter nedlukningen kunne eleverne på ungdomsuddannelserne i dag vende tilbage. Og de blev taget pænt imod - blandt andet på Frederikshavn Gymnasium, hvor lærerne spredte julestemning.

Efter mere end to ugers hjemsendelse kan eleverne på ungdomsuddannelserne nu vende tilbage til noget, der minder om normal skolegang igen.

Det blev i morges blandt andet på Frederikshavn Gymnasium og HF markeret ved, at lærerne iført nissehuer havde lavet en velkomstkomite, som sagde godmorgen til de tilbagevendte elever.

quote Det er en tid uden så mange smil.

- Per Høberg, Uddannelsesleder, Frederikshavn Gymnasium og HF

Der blev også uddelt krus med lidt julegodter til eleverne, for det handler om sprede glæde i en mørk tid.

- Det er en tid, hvor eleverne skal leve uden fester, cafeer og sociale arrangementer. Den slags som vi er gode til her i gymnasiet. Så er det her en måde at få smilet frem i en tid, hvor det er lidt mørkt, og der er lidt lang tid til lyset for enden af tunnelen, siger uddannelsesleder på Frederikshavn Gymnasium Per Høberg.

Han glæder sig over, at alle eleverne nu er samlet igen, da det har været besværligt, at nogle elever har været på skolen, mens andre på grund af nedlukningen af kommunerne har været afskåret fra at deltage i undervisningen på skolen og i stedet har måtte have virtuel undervisning. 

- Det er ikke det samme, og det er ikke de samme muligheder, man har som lærer for at støtte op om de elever, som har brug for at blive støttet. Det er sværere i den virtuelle verden, så på den måde er det godt, at vi har eleverne samlet igen i et klasselokale, så længe vi sørger for, at der er en meter mellem dem, siger Per Høberg. 

Uddannelsesområdet er det sidste sted, hvor de særlige restriktioner nu ophæves, og eleverne glæder sig især til en ting - til igen at kunne være fysisk sammen med kammeraterne.

- Undervisningen har fungeret fint, men man mangler det sociale. Det gør man, siger Simon Højen fra 3.g på Frederikshavn Gymnasium og HF.

quote Det er rart at kunne komme afsted igen. Det er rareste at være heroppe

- Ellen Holmstoel, 3.G, Frederikshavn Gymnasium og HF

De sidste pebernødder er delt ud, og mens eleverne tager plads til den første rigtige og helt almindelige undervisningstime efter mere end to undervisning på afstand, så kan uddannelsesleder Per Høberg rydde op og gøre status. 

- Det er gået godt. De tog godt imod. Der var mange smil, selv om det var inde bag mundbindene. Det kunne vi se, siger Per Høberg.