SENESTE NYT:

Travlhed på skrotpladsen: Priserne slår rekord

Mange stålproducenter har skåret ned på produktionen under coronakrisen, og det har sendt skrotpriserne på himmelflugt.

Hos Sæby Produkthandel vælter det dagligt ind med gammelt skrammel. Rustent jern, gamle radiatorer, dåser uden pant og skrottede biler er nogle af de ting, produkthandlen tager imod.

Men man skal som bekendt ikke skue hunden på hårene, og det, der ser ud som affald, er i virkeligheden mange penge værd for tiden. Lige nu er prisen på skrot 1,50 kroner per kilo, og det er den højeste pris i mere end ti år. 

- Det er et spørgsmål om udbud og efterspørgsel, og lige nu mangler der jern. Vi sender aluminium til Tyrkiet, og meget af jernet ryger til Kina, siger Robert Madsen, der er pladsmand hos Sæby Produkthandel.

Mange stålproducenter har i coronatiden skåret ned på produktionen, og det har fået efterspørgslen på skrot til at stige.

quote Vi kan godt mærke, at der er mere at lave, når priserne er høje.

Erik Rasmussen, chauffør hos Sæby Produkthandel

Svært at følge med

På skrotpladsen i Sæby har der været meget at se til den seneste tid, hvor prisen har været høj. Produkthandelen kører også selv ud og henter skrot hos kunderne, hvis de ikke kan komme til pladsen.

- Vi kan godt mærke, at der er mere at lave, når priserne er høje. Folk vil gerne have ryddet op, når de kan få noget for det. Så skal det bare væk, siger Erik Rasmussen, der er chauffør hos Sæby Produkthandel.

En af dem, der selv er kørt forbi produkthandelen med skrot, er Ole Christiansen, der bor i Sæby. Han håber, at han kan omsætte sine gamle hjulkapsler og dåser uden pant til en forfriskning.

- Hvis det kan betale sig at køre ned og aflevere det, så er det fint. Hvis man kan få en is eller en øl for pengene, så er det alletiders. Det er mange penge for gammelt jern, siger han med et smil.

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Lotte Andersen sygeplejerske 2

play Lotte siger snart stop som sygeplejerske: - Det er noget, der kører i baghovedet hele tiden

Turister valfarter til Thy

Rekord efter rekord - turisterne valfarter til Thy

Kurt Bech

play Fart og fælleskab: Langt liv med italienske motorcykler

Allan Olsen

play I 40 år har Allan Olsen fra ”Fresse” sunget om hverdagens dramaer

Til forsiden

Til forsiden