Foto: Kenny Eggert Nissen

Trods coronasmitte: Elever på privatskole blev alligevel konfirmeret

Langt de fleste af eleverne i 8. y på Privatskolen i Frederikshavn kunne søndag formiddag fejre konfirmation i Abildgård Kirke. Fredag så udsigterne ellers dystre ud.

Konfirmationsdagen er for mange en umådeligt stor dag. Festdagen var nogle elever på Privatskolen i Frederiskhavn imidertid tæt på at gå glip af.

Fredag blev en elev i 8. y konstateret postiv for covid-19, og af den grund kunne elevernes forældre frygte, at de månedslange konfirmationsplaner ville være til ingen verdens nytte.

Læs også Skoleelev corona-smittet - klassen skal fejre udskudt konfirmation søndag

Størstedelen af eleverne slap dog med skrækken. Langt de fleste af eleverne i 8. y på Privatskolen i Frederikshavn kunne nemlig fejre konfirmation i Abildgård Kirke søndag formiddag.

Enkelte elever måtte dog aflyse deres konfirmation. Eleven, der blev smittet med coronavirus i fredags, kom ikke op til alteret sammen med klassekammeraterne. Nogle få af klassens øvrige elever måtte ligeledes aflyse konfirmationen, da de ikke havde nået at få svar på deres coronatest. 

Kirken havde op til konfirmationen været i kontakt med Styrelelsen for Patientsikkerhed for at sikre, at konfirmationen blev afviklet på forsvarlig vis. Det oplyser sognepræst i Abildgård Kirke Gurli Møller Andreasen.

Læs også Coronavenlig konfirmation: Astrid sagde ”ja” i en sportshal