Foto: Anders Ekström

Ups: Sygehus var uden strøm i halvanden time

Tirsdag morgen startede temmelig atypisk på Frederikshavn Sygehus, da strømmen gik i dele af sygehuset i over en time.

Det er ikke lige, hvad man regner med at blive mødt af, når man træder ind på et sygehus: Mørke og elektrikere, der løber frem og tilbage på gangene.

Men det var alligevel, hvad nogle patienter og gæster oplevede, da de tirsdag morgen ankom til Regionshospital Nordjylland i Frederikshavn. Her havde et strømsvigt nemlig sat lamperne midlertidigt ud af spillet fra morgenstunden.

Det fortæller teknisk chef på Regionshospital Nordjylland, Henrik Uggerhøj.

- Vi oplevede et strømsvigt på bynettet, som gjorde, at vi ikke have strøm i kontakterne i halvanden time. Så det skulle vi have lidt hjælp fra et firma til at klare, men klokken ni var alting oppe at køre igen, siger Henrik Uggerhøj til TV2 Nord.

Heldigvis gav strømafbrydelsen ikke de store udfordringer for personalet, understreger han.

- Strømmen gik kun i cirka en tredjedel af huset, og jeg ved, at MR-scanninger og røntgen kørte uden problemer. Måske har de haft det lidt sværere i ambulatoriet, men det er ikke noget, jeg har hørt noget om, siger Henrik Uggerhøj. 

Læs også Indbrudstyve ville ikke opdages - gav lille hund peberspray

Han forklarer, at alle operationsstuer stod tomme, da strømmen gik, men at de under alle omstændigheder også har nødbatterier, der tager over, hvis uheldet skulle ske midt under en operation.

- Vi får vores strøm fra Frederikshavn Forsyning, og så har vi selv nødgeneratorer, der slår til. En del af vores hus har  dog sin egen generator, og det var her, strømmen gik. Men det gik altså ikke ud over vores patienter, siger Henrik Uggerhøj.