LIGE NU:

Indbrudstyve ville ikke opdages - gav lille hund peberspray

En sand indbrudsbølge er i den seneste tid skyllet ind over kommunerne nord for Limfjorden. Ved et indbrud i Aabybro fik familiens hund en hårdhændet behandling for ikke at afsløre gerningsmændene.

Familien Jacobsen fra Aabybro er en af de mange nordjyske familier, som for nylig har haft besøg af ubudne gæster.

- De har faktisk været over hele huset, kan vi se. Selv køleskabet har de været i, siger Jørgen Jacobsen.

Tyvene slog til, mens familien var ude at købe julegaver, og de fik penge fra skuffer og børnenes sparegrise med sig. Den ene af familien Jacobsens hunde gøede, og det forsøgte tyvene at stoppe. 

- Vores hund har de åbenbart ikke kunne være i fred for, fordi han har larmet. Han var helt gul op om hovedet og ned ad kroppen. Politiet mener, at de har oversprøjtet ham med peberspray, fortæller Jørgen Jacobsen.

Danske og udenlandske gerningsmænd

Aabybro er en af de byer, der i øjeblikket er hårdt plaget af indbrud. Nordjyllands Politi er overbeviste om, at både danske og udenlandske gerningsmænd er på spil i områderne nord for Limfjorden.

quote Der bliver lavet rigtig mange indbrud i de små byer inden for et kort tidsrum, hvor kosterne er letomsættelige ting. Det vil sige smykker, elektronik og mindre ting.

Sune Myrup, Nordjyllands Politi

- Vi er ret sikre på, at vi har en bred vifte af gerningsmænd, der laver rigtig mange indbrud i Vendsyssel lige nu. Vi er helt overbeviste om, at vi har flere tilrejsende grupperinger, som står bag rigtig mange af indbruddene, og det vurderer vi ud fra valget af koster og den måde, indbruddene bliver gennemført på, siger politikommissær ved Nordjyllands Politi, Sune Myrup.

- Der bliver lavet rigtig mange indbrud i de små byer inden for et kort tidsrum, hvor kosterne er letomsættelige ting. Det vil sige smykker, elektronik og mindre ting, hvorimod der stort set ikke bliver taget eksempelvis designmøbler, tilføjer Sune Myrup.

Indbrud ramte familie hårdt

Indbrudstyvene slår ofte til mod flere huse i samme parcelhuskvarter, og det tager dem kun få minutter at bryde ind og få det med sig, de er ude efter.

- Vi taler om personer, som er meget professionelle i forhold til den måde, de gør tingene på. Det vil sige, at de arbejder hurtigt og ved lige præcis, hvad de går efter, siger Sune Myrup. 

Det ramte familien fra Aabybro hårdt at have indbrud. Derfor håber de, at politiet snart får fat i gerningsmændene, så andre ikke skal udsættes for det samme. 

- Det har påvirket os meget, at der har været en fremmed i vores hjem. Børnene vil ikke sove på deres egne værelser længere, og der er ikke rigtig nogen, der er trygge ved at være alene hjemme, siger Jørgen Jacobsen.

Politiet har en god fornemmelse af hvilken type tyve, der står bag den seneste tids mange indbrud