Ved Bellis Blomster arbejder mor og døtre sammen

Bellis Blomster drives af mor og to døtre. Lige nu kæmper de med at vænne sig til tabet af familiefirmaets fjerde medlem, Henrik, der døde pludseligt.

Der er travlt i blomsterbutikken Bellis Blomster i Sæby. Bag disken er både mor Ellinor og hendes to døtre, Mette og Trine, i fuld gang med at binde buketter. I dag lyder de faste opgaver på kiste- og bårebuketter til flere begravelser og et par brudebuketter.

Datteren Trine kører rundt til kirkerne med bilen fyldt op. Det har hun prøvet mange gange før, men lige for tiden er det sværere for hende ikke at holde tanker og tårer tilbage, når hun pynter kisterne.

Hun savner sin 73-årige far og arbejdskollega, der døde pludseligt af et hjerteanfald:

- Jeg har ikke været på kirkegården endnu. Det er der mange, der ikke kan forstå, men det er bare sådan, jeg har det. Jeg ved godt, at der er nogen, der har det sådan: det er et sted, de kan tage hen og snakke med dem. Men jeg snakker med min far hver eneste dag og har ham med hele tiden, siger Trine.

At komme videre

Trines mor, Ellinor Kostending er også knust over tabet af den mand, hun var sammen med i et halvt århundrede. Det var ham der - for 25 år siden - hjalp Ellinor med at opfylde sin store drøm om at blive blomsterbinder, og sammen skabte og drev de Bellis Blomster i Sæby.

I 2020 kan butikken fejre sit 25 års jubilæum. Datteren Mette, der er 14 år ældre end lillesøster Trine, har også være med i familiefirmaet i mange år. Hun har i dag måttet overtage de arbejdsopgaver, som deres far tidligere tog sig af:

- Jamen, det har da været noget af et slag. Han stod for det meste af det med Interflora - med kontakten og med at følge op på det. Og regnskab, så det står vi pludselig selv med. Så der har været rigtig mange ting, vi skulle finde ud af, fortæller Mette i faderens kontor.

Når ens partner dør

For 68-årige Ellinor er det et helt nyt liv, hun skal til at indrette sig på. Det er ikke blot i butikken, hun nu må undvære sin livspartner. Når Ellinor kommer hjem, er det pludselig til et tomt hus, hvor minderne om et langt og lykkeligt ægteskab hele tiden springer hende i øjnene. Så er det trods alt lidt nemmere at være i gang butikken, synes Ellinor, der derfor ikke har tænkt sig at gå på pension foreløbigt. 

Kommandusen

Mor Ellinor og den ældste datter, Mette, har efterhånden arbejdet sammen i rigtig mange år. Lillesøster Trine valgte at blive udlært blomsterbinder i en anden butik, så hun kommer med nye ideer og har sin helt egen mening om, hvordan arbejdet skal foregå. Og så slår det indimellem gnister mellem lillesøster og storesøster: 

- Jeg står som regel også imellem dem, når vi arbejder. Men det kan godt være lidt svært, for jeg må jo ikke holde mere med den ene end med den anden, sukker mor Ellinor.

Og så er der kun et gøre: selv at snuppe et stykke kage eller få døtrene til at gøre det, mener Ellinor: 

-  For der skal ikke være noget ballade!  


Seneste nyt

fra Nordjylland