Seneste nyt:

Vendsyssel Elite Badminton viser storspil og slår ligaens nummer et

Vendsyssel Elite Badminton vandt mandag aften overraskende med hele 8-1 over førerholdet i Badmintonligaen.

Der var tale om rent stjernetræf af danske top-badmintonspillere, da det, der populært i badmintonkredse er blevet udråbt til at være slaget om Jylland, blev spillet mandag aften i Arena Nord i Frederikshavn. Badmintonligaens nummer et, Højbjerg/VIA Biler, mødte Vendsyssel Elite Badminton (VEB), som ligger nummer fire.

Der var flere landsholdsspillere på banerne i de ni kampe - spillere fra såvel Danmark og Holland som Skotland. Og de omkring 500 tilskuere blev belønnet med badminton i topklasse i et stemningsfyldt Arena Nord.

Sejr i første kamp

Det begyndte godt for hjemmeholdet. Første kamp blev hurtig overstået. I første damesingle vandt den skotske landsholdsspiller og nuværende spiller for Vendsyssel, Kirsty Gilmour i to sæt over Amalie Terp Nielsen fra Højbjerg.

Anden mixdouble med Vendsyssel-spillerne Debora Jille og Robin Tabeling var ude i en tre-sætter, som de overraskende vandt.

Der var mødt omkring 500 publikummer op til et brag af en badminton-dyst mandag aften i Arena Nord.
Der var mødt omkring 500 publikummer op til et brag af en badminton-dyst mandag aften i Arena Nord.
Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord

quote Vi skal gøre attraktivt i folks bevidsthed at komme og se de her kampe

Carsten Werge, Badminton Danmark


Dansk mester i kamp uden spænding 

Der var set frem til kampen i første herresingle mellem den forsvarende danske mester Victor Svendsen, der mødte landsholdsspiller og mangeårige veteran Hans-Kristian Vittinghus, men der blev faktisk aldrig tale om spænding i den kamp.

Victor Svendsen udspillede nærmest den rutinerede Vittinghus i andet sæt, som Victor Svendsen vandt med 21-10. Første sæt vandt Victor med 21-15, en flot præstation af Hjørring-drengen, og et stort bifald skyllede ned over Victor Svendsen. 

Video fra kampen mandag aften. Det er Victor Svendsen i grøn trøje. Video: Mogens Jørgensen


Stort bifald til Josefine R. Jensen

Aftenens største bifald gik dog til Vendsyssels Josefine R. Jensen, der helt sensationel slog en af Danmarks for tiden bedste damesingle-spillere, Line Kjærsfeldt. Josefine R. Jensen slog Kjærsfeldt i tre sæt. 

Sidste sæt med hele 21-14 og hermed bragte Josefine R. Jensen hjemmeholdet foran 5-1 i holdkampen. 

- Det er fantastisk, helt ubeskriveligt. Jeg er så stolt, megaglad og tilfreds med mit niveau i dag, lød det fra Josefine R. Jensen efter sejren.

Det var en glad og stolt Josefine R. Jensen efter sin sejr i holdkampen mellem Vendsyssel og Højbjerg.
Det var en glad og stolt Josefine R. Jensen efter sin sejr i holdkampen mellem Vendsyssel og Højbjerg.
Foto: Mogens Jørgensen / TV2 Nord

Et enkelt nederlag

Eneste VEB-nederlag kom i første runde, hvor Cheryl Seinen/Mathias Christiansen tabte 20-22, 20-22 til Selena Piek/Kim Astrup efter at have misbrugt to sætbolde i første sæt.

Topkampen i Badmintonligaen mellem to af ligaens bedste hold havde lokket både formanden for Badminton Danmark, Tore Wilhelmsen og tidligere kommentator, Carsten Werge -  og nu eliteansvarlig i hovedbestyrelsen for Badminton Danmark, til Frederikshavn.

Og han er klar med roser til Vendsyssel Elite Badminton både på og udenfor banen.

- Det, man gør her, er unikt. Man tager det lige lidt højere op end andre steder. Vendsyssel er god til at skabe en fødekæde for spillerne, og de er gode til at lave et set-up, siger Carsten Werge, der tilføjer, at det også er nødvendigt for såvel nutidens som fremtidens badminton.

- Niveauet er højt i Badmintonligaen, og vi skal gøre attraktivt i folks bevidsthed at komme og se de her kampe, lyder det fra Carsten Werge.

Carsten Werge, tidligere kommentator og nu eliteansvarlig for Badminton Danmark, var mødt op til kampen mellem Vendsyssel Elite Badminton og Højbjerg/VIA Biler. Video: Mogens Jørgensen, TV2 Nord

Sejren var hjemme

Inden de to sidste herredoubler var det afgjort, at Vendsyssel vandt holdkampen. Det var således kun et spørgsmål om, hvor stor sejren ville blive.

Det var ifølge Vendsyssel Elite Badminton selv faktisk et resultat, som bragte minderne frem om Skagen IK's choksejr over Brøndby i pokalturneringen i fodbold.

Med sejren avancerer Vendsyssel Elite Badminton til andenpladsen i Badmintonligaen.

Der er ikke flere ligakampe på programmet i 2021.

Alle steppede op

Formand for Vendsyssel Elite Badminton, Jan R. Jensen, kunne glæde sig over, at en svær sæson nu er vendt.

- Vi har haft en svær sæson, og vi har ikke kunnet stille fuldt hold. Det kan vi dag, og vi kan se, hvad holdet kan præstere, når det er fuldtalligt - og i dag har alle steppet op. Det er helt fantastisk, siger Jan R. Jensen.

Han fastslår, at Vendsyssel Elite Badminton har et godt produkt, som klubben håber og tror på vil fortsætte også næste år.

- Vi skal bare spille videre på samme niveau som i aften i 2022, lyder det fra formanden. 

- Vi har haft en svær sæson, og vi har ikke kunnet stille fuldt hold. Det kan vi dag, og vi kan se, hvad holdet kan præstere, når det er fuldtalligt - og i dag har alle steppet op. Det er helt fantastisk, siger Jan R. Jensen, formand for Vendsyssel Elite Badminton. Video: Mogens Jørgensen, TV2 Nord
ingrid jubilæum teaser

gallery På skærmen i 25 år - Ingrid har interviewet en tyr, dronningen og alt derimellem

260221 VO 17 Storskala Vaccination Still

72 nye vaccinationssteder hos praktiserende læger

def_thumb,50_percent

play Der mangler testkapacitet i Skagen

aalestrupskole

play Bekræftet: Person i Aalestrup er smittet med Omikron

ingrid jubilæum teaser

gallery På skærmen i 25 år - Ingrid har interviewet en tyr, dronningen og alt derimellem

260221 VO 17 Storskala Vaccination Still

72 nye vaccinationssteder hos praktiserende læger

def_thumb,50_percent

play Der mangler testkapacitet i Skagen

Til forsiden

Til forsiden