Foto: Christian Henriksen

White Hawks-fans håber på stor sæson: - Vi vil have guld

Ishockeyspillerne fra Frederikshavn White Hawks tog mandag hul på sæsonen. Både på og udenfor isen bliver der knoklet for at blive klar til en sæson, hvor klubbens fans håber, at de første guldmedaljer i 18 år kommer i hus.

Frederikshavn White Hawks har ikke vundet det danske mesterskab siden år 2000, men står det til klubbens fans, så ender guldtørken næste forår. Mandag tog White Hawks-spillerne sæsonens første skøjtetag i Iscenter Nord i Frederikshavn.

En del nysgerrige fans var mandag eftermiddag mødt op for at se nye systemer blive indøvet og formen blive pudset af forud for en lang ishockeysæson, som for alvor begynder om en måned, hvor første runde i Metal Ligaen spilles.

- Det bliver spændende. Det er ligesom juleaften. Nu har vi ventet i tre måneder på kedeligt sommervejr, så nu er det godt at komme tilbage i hallen igen, siger Mathias Thomsen fra fangruppen White Hawks Hvide Hær.

Han var sammen med andre medlemmer af White Hawks' officielle fanklub til stede i hallen under sæsonens første træning. Fansene skal nemlig ligesom spillerne have styr på en række ting, før en op til syv måneder lang og tætpakket ishockeysæson tager fart.

- Vi skal blandt andet have gjort vores bod klar, og så skal vi have holdt generalforsamling i fanklubben, før det for alvor går løs, siger Niels Bjerregaard, som er formand for White Hawks Hvide Hær.

Læs også White Hawks-profil skifter til amerikansk klub

På isen er der flere nye ansigter at spotte. White Hawks har siden sidste sæson sagt farvel til udlændingene Marcus Olsson, Colin Vock, Tyler Mosienko og Luka Vidmar, samt de danske forwards Mathias Bau Hansen, Steffen Frank, Christian Kristiansen og Sebastian Svendsen.

Ind er blandt andet kommet fire nye udenlandske forwards i form af Anthony DeLuca, Roberts Jekimovs, Henrik Eriksson og Mark Hartubise. Derudover har White Hawks hevet japanske Shoma Izumi op fra klubbens 1. divisionshold sammen med flere unge, lokale spillere.

Læs også White Hawks henter ny canadisk center

Den tidligere landsholdsback Simon Grønvaldt, som har en fortid i Rødovre, Aalborg og Odense, prøver sig i den kommende sæson af i White Hawks-trøjen, og det samme gør backerne Christian Mieritz og Mads Larsen, samt forwarden Kristian Jensen.

Forhåbentlig får vi mere end bronze. Det er da i hvert fald målet. Vi vil gerne have det guld nu.

Mathias Thomsen, White Hawks-fan

Firkløveret er nye medlemmer af klubbens danskerstamme, der også tæller gengangere som klubmanden Rasmus Søndergaard. Trænerteamet består ligesom i sidste sæson af cheftræner Mario Simioni og assistenttræner Markus Karlsson.

- Det er jo en fordel at have den samme træner, og de gamle spillere ved jo, hvad der plejer at ske i klubben. Og træneren har jo været med helt fra starten denne her gang, siger Niels Bjerregaard.

Den første White Hawks-træning slutter med en intern træningskamp. Frederikshavn White Hawks har vundet bronzemedaljer i de seneste fire sæsoner, men fansene håber, at denne sæson ender med finalekampe i april næste år.

- Forhåbentlig får vi mere end bronze. Det er da i hvert fald målet. Vi vil gerne have det guld nu, siger Mathias Thomsen.

Frederikshavn White Hawks spiller sæsonens første træningskamp på fredag, hvor norske Manglerud Star kommer på besøg i Scanel Hockey Arena. Frederikshavnernes første kamp i Metal Ligaen spilles 8. september på hjemmebane mod de forsvarende danske mestre fra Esbjerg Energy.

01:44

Foto: Christian Henriksen

Luk video