White Hawks har ryggen mod muren efter stort nederlag

Frederikshavn White Hawks led fredag aften et klart nederlag i Hørsholm og er nu bagud med 3-2 i semifinaleserien mod Rungsted Seier Capital.

Frederikshavn White Hawks har ryggen mod muren i semifinaleserien mod Rungsted Seier Capital, efter at nordjyderne fredag aften måtte tage den lange bustur hjem fra Hørsholm med et 6-0-nederlag i bagagen.

Dermed er vendelboerne bagud med 3-2 i serien, hvor der spilles bedst af syv kampe. White Hawks skal dermed vinde søndagens hjemmekamp og en eventuel kamp syv i Hørsholm på tirsdag for at sikre sig en billet til finalen om det danske mesterskab i ishockey.

Det begyndte ellers fint for White Hawks, som fik skabt en stor chance i kampens første minut. I stedet for en hurtig scoring og en drømmestart endte det dog med en mareridtsagtig åbning for nordjyderne. Efter bare et minut og 23 sekunders spil drev Rungsteds stærke svenskerkæde nemlig gæk med gæsterne.

Mattias Persson fandt med en præcis pasning landsmanden Marcus Olsson mellem de frederikshavnske spillere, der lignede kegler i en træningsøvelse. Den tidligere White Hawks-spiller Olsson svigtede ikke og bragte hjemmeholdet foran.

White Hawks fik lagt et solidt pres på Thomas Lillie i Rungsted-målet i de efterfølgende minutter, men den sidste skarphed manglede i forsøget på at få pucken ind over mållinjen.

Ondt blev kun værre

Der blev ikke scoret yderligere i en velspillet første periode, hvor begge hold spillede i højt tempo og bød ind med fine offensive aktioner. I anden periode kom der mere gang i målscoringen, men desværre for White Hawks var det værterne, som i flere omgange fandt vej til nettet.

Fem et halvt minut inde i midterperioden klappede Nikolaj Rosenthal 2-0-scoringen ind for Rungsted, og i slutningen af perioden øgede Marcus Olsson til 3-0 med sit andet mål i opgøret.

Frederikshavn er kommet stærkt tilbage i de seneste to opgør i serien, hvor nordjyderne i begge kampe har været bagud med to mål, men håbet om et nyt comeback blev slukket i begyndelsen af tredje periode. Her blev Nikolaj Rosenthal også dobbelt målscorer, og dermed var White Hawks nede med 4-0.

Charlie Sarault scorede med mindre end fem minutter igen til 5-0. 49 sekunder før tid var der lidt ekstra dramatik, da White Hawks-backen Ian Brady pådrog sig en udvisning. Da Brady kom ud i straffeboksen svang han i frustration sin stav og ramte bokspersonalet, hvilket udløste et tidligt bad.

Til allersidst lukkede Bertram Jelert Kristensen til slutresultatet 6-0, og på den måde fik White Hawks en trist afslutning på en dårlig fredag aften. Søndag skal frederikshavnerne forsøge at rejse sig, når de lægger is til den sjette kamp i serien.