Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

White Hawks holder på russisk stjerne

Den russiske forwardstjerne Alexander Bumagin tager en sæson mere hos Frederikshavn White Hawks. Russeren arbejder nu på at få sin familie til Nordjylland.

Den russiske forward Alexander Bumagin kom til Frederikshavn White Hawks midt i sidste sæson, og den målfarlige russers succesfulde ophold i Nordjylland bliver forlænget. White Hawks har nemlig forlænget samarbejdet med den 32-årige stjerne, som dermed er at finde i Metal Ligaen det næste år.

Det oplyser klubben mandag i en pressemeddelelse.

- At Bumagin er en dygtig ishockeyspiller, er der ingen tvivl om, og at han nu er i Danmark og Frederikshavn i en hel sæson, gør det kun til et endnu større scoop, at vi er lykkedes at lande en kontrakt med ham, skriver klubben på sin hjemmeside.

Går ned i løn

Alexander Bumagin har en lang karriere bag sig i Kontinental Hockey League, som består af de bedste russiske ishockeyklubber og enkelte klubber fra øvrige østeuropæiske lande, Finland og Kina. Med 473 KHL-kampe og 198 point i ligaen på cv'et er Alexander Bumagin en stjerne i Metal Liga-målestok.

Læs også 23-årig svensk back skifter til White Hawks

- Vi har hele tiden været bevidst om Bumagins førsteprioritet i hans videre karriere og hans normale lønniveau i KHL, hvorfor vi følte at det var et ”langskud” at bruge mange kræfter på at få ham signet for hele sæsonen. Vi har dog haft løbende kontakt med Bumagin, siden han forlod byen i slutningen af april, og da vi blev klar over her i sommeren, at der var en god mulighed for at signe ham til den kommende sæson, gik vi i gang med arbejdet for at finde ud om det virkelig kunne lykkes, fortæller Frederikshavn White Hawks.

Familien kommer med

Det lykkedes med opbakning fra en række sponsorer klubben at tilbyde Alexander Bumagin en kontrakt, som den 32-årige russer accepterede. Arbejdet med at få papirarbejdet på plads, så Alexander Bumagin og hans familie kan vende tilbage til Frederikshavn går nu i gang. Der skal søges om opholds- og arbejdstilladelse i Danmark for hele familien.

- Af tekniske årsager kan de ikke forlade Rusland, før den er sikret, da man afleverer sine pas på ambassaden i Moskva. Vi har en forventning om at Bumagin og hele familien ankommer i løbet af 14 dage, oplyser White Hawks.

Frederikshavn White Hawks tager hul på forberedelserne til den nye sæson mandag den 5. august, hvor spillerne går på isen for første gang efter sommerferien.

Læs også Canadier er ny mand hos White Hawks