LIGE NU:

White Hawks jagter oprejsning efter dobbelt nedtur

Frederikshavnerne skal forsøge at rejse sig efter julens to lokalbrag, mens Aalborg Pirates skal forsøge at stjæle point fra Isligaens førerhold.

Det var ikke ligefrem resultaterne, der bidrog til den gode julestemning hos Frederikshavn White Hawks. Mellem jul og nytår var der dobbelt op på lokalbrag mellem frederikshavnerne og lokalrivalerne fra Aalborg Pirates, og begge gange endte det med nederlag til White Hawks efter straffeslag. 

Derfor skal Frederikshavn forsøge at finde tilbage til sporet, når de fredag aften skal på besøg hos Herlev Eagles. 

- Vi synes jo, at det var lidt bittert, at vi skulle tabe begge kampe på straffeslag, men det er nu en gang sådan, det er. Vi må tage en kamp ad gangen, og så jagter vi 100 procent en sejr i aften. Der er kun 13 kampe tilbage af grundspillet, så vi skal have så mange sejre som muligt, siger Henrik Andersen, direktør i Frederikshavn White Hawks.

I de to seneste opgør mod Herlev er det begge gange blevet til Frederikshavn-sejre. Senest lød cifrene på hele 7-1. Men derfor forventer Henrik Andersen ikke en let opgave fredag aften. 

- Herlev er gode hjemme, og derfor ved vi også, at det bliver svært. De kæmper hårdt for det. Og rent statistisk vil vi få problemer, fordi vi plejer at have det svært derovre. Men dermed ikke sagt, at vi ikke tror på det. Hvis vi skal i top fire, så skal vi vinde mod Herlev, siger han.

Piraterne skal fortsætte stime 

Også Aalborg Pirates skal tilbage på isen fredag aften, når de hjemme får besøg af Metal Ligaens duks fra Rungsted. Sjællænderne indtager ligaens førsteplads med 65 point, og senest de to hold mødtes, snuppede Rungsted sejren i overtiden efter et tæt opgør. 

Interview med Pirates-direktør Thomas Bjuring under lokalopgøret 29. december 2018.

Aalborg Pirates er 17 point efter førerholdet - dog med en kamp i baghånden. Og den nuværende tredjeplads er godkendt set med direktør-øjne.

- Vi er godt tilfredse med, hvor vi ligger. Det var en ambition, at vi skulle ligge blandt top fire på nuværende tidspunkt. Når det så er sagt, så er vi ikke helt tilfredse med det antal udebanesejre, som vi har taget, og det skal vi have rettet op på. Får vi gjort det, så tror jeg faktisk, at det kommer til at se rigtig fornuftigt ud, lød det fra direktør hos Aalborg Pirates, Thomas Bjuring, i forbindelse med de to lokalopgør mod Frederikshavn White Hawks. 

Inden aalborgenserne kan rette op på udebanestimen, gælder dog først aftenens kamp på hjemmebane mod Rungsted.