LIGE NU:

Yes, I did it! "Røde" fik Obama til Danmark

"Yes, I did it!" 

Sådan lød det natten til den 7. juli 2018 i et sommerhus på Nordfyn, hvor Henrik "Røde" Jensen var på ferie med sine to døtre. Jubelskriget vækkede de to døtre. Kontrakten med den tidligere præsident Barack Obama var netop tikket ind på mailen - og drømmen, som startede ni år tidligere, da "Røde" så Barack Obama gå på talerstolen som præsident for første gang i USA, gik i opfyldelse.

Dengang besluttede "Røde" sig for, at han ville skaffe Obama til Danmark, når Obama engang var færdig som præsident. Ideen blev igen vakt til live af frederikshavnerens tidligere basketballkammerat Carsten Johannsen, som er direktør for Handelsbanken i Kolding. Carsten Johannsen blev på en ferie enig med sin søster om at arbejde på at få Obama til Danmark. Han kontaktede Koldings borgmester, som efterfølgende kontaktede "Røde". De vidste, at han kunne trække i de rigtige tråde.

De sidste to år har "Røde" knoklet for at indfri målet. Fredag den 28. september klokken 11.45 kulminerede det hele så, da Barack Obama gik på scenen på Syddansk Universitet i Kolding foran 700 gæster.

Der var derfor hektisk aktivitet torsdag og fredag, inden den tidligere præsident kunne gå på scenen. TV2 Nord fulgte i hælene på Henrik "Røde" Jensen, hvis telefon var rødglødende. Med sig havde "Røde" sin faste stab på tre med fra Frederikshavn - Ole Hust, Morten Kruse Jensen og personlig assistent Tina Beith Christensen, der skal forsøge at gøre det næsten umulige - at holde styr på "Røde".

Når en tidligere præsident er på besøg, følger der en fast stab af medarbejdere med fra Det Hvide Hus i Washington. De tjekker, om alt nu er, som man på forhånd har aftalt - for eksempel hvor ekspræsidenten skal opholde sig, inden han går på scenen, hvor mange sekunder det må tage at få taget et billede med ham, hvilken the, skal han have med på scenen - og om bordet står til venstre for præsidenten, som er venstrehåndet. Det er bare en brøkdel af de udfordringer, som "Røde" og hans stab kommer ud for.

Men alt det har Henrik "Røde" Jensen og hans faste stab heldigvis prøvet før, for det er ikke første gang, "Røde" har fået en tidligere præsident til Danmark. I 2006 fik han Bill Clinton til Frederikshavn, og efterfølgende har "Røde" haft arrangementer med internationale kendisser og statsledere som vicepræsident Al Gore og FN's tidligere generalsekretær Kofi Annan.

Henrik "Røde" Jensen har dog ingen intentioner om at arbejde på at få USAs nuværende præsident, Donald Trump, til Danmark. Det har han nemlig lovet sine døtre på 8 og 10 år.

- Ham Donald Trump, ham vil de ikke have til Danmark. Dem lytter jeg til, siger en stolt Henrik "Røde" Jensen i minutterne efter, at Barack Obama havde forladt Kolding.

Se TV2 Nords reportage om "Røde" og Obama her eller i Nordliv på mandag klokken 19.50 på TV2 Nord Salto.

ArlaØsterholt_2

play Per lukkede køerne på græs: - Det er fantastisk at opleve

prøven1

Høfde og klitter slides op af vand og bølger: - Det er i 11. time

flysplit til anbj

Flystyrtet i Skagerrak: Da Partnair Flight 394 forulykkede

20210408-114848-L_18Mb

Egholm-forbindelse: Nu kommer Vejdirektoratet med 86 nye svar

ArlaØsterholt_2

play Per lukkede køerne på græs: - Det er fantastisk at opleve

prøven1

Høfde og klitter slides op af vand og bølger: - Det er i 11. time

Til forsiden

Til forsiden