LIGE NU:

Dart, valgflæsk og bajere: Valgkamp rykker ind i Jomfru Ane Gade

Nordjyske folketingskandidater havde fredag aften rykket valgkampen ind i 'Gaden' i Aalborg for at nå de unge vælgere.

Man må være til stede der, hvor vælgerne er, lyder mantraet fra de danske folketingskandidater. Det samme gjorde sig gældende for tre nordjyske kandidater, der fredag aften havde indfundet sig i festgaden Jomfru Ane Gade i Aalborg for at møde de unge nordjyske vælgere. 

Marie Bjerre fra Venstre, Casper Hedegaard fra Radikale Venstre og Søren Valgreen Knudsen fra Socialdemokratiet havde således udstyret sig med fadøl fremfor valgbrochurer, og de var dermed klar til at tage sig en snak med feststemte nordjyder. 

- Jeg synes, at det er rigtig vigtigt, at vi politikere kommer ud og især ud i Jomfru Ane Gade, hvor de unge vælgere er. Det er jo sådan, at rigtig mange unge vælgere undlader at stemme til folketingsvalget og kommunalvalget, så derfor vil jeg gerne være med til at højne den stemmeprocent, forklarer Casper Hedegaard (RV), der fik idéen til at tage en tur i 'Gaden' for at føre valgkamp. 

Idéen valgte Casper Hedegaard at dele med Marie Bjerre og Søren Valgreen Knudsen - på trods af at de kommer fra andre partier. Og de tre kandidater har faktisk haft for vane at føre valgkamp i selskab flere gange, siden folketingsvalget blev udskrevet. 

- Det er enormt hyggeligt, og det er måske også nemmere at åbne samtaler, når man er fra flere partier. Og jeg har lavet meget sammen med de to andre, og jeg nyder deres selskab, selvom vi er uenige om det politiske langt henad vejen, siger Søren Valgreen Knudsen (S), der bakkes op af Marie Bjerre fra Venstre:

- Jeg tror også, at det kan virke lidt anmasende, hvis man eksempelvis kommer som en hel Venstre-hær. Når man kommer fra tre forskellige partier, så er det langt mere åbent og imødekommende, for folk stemmer jo forskelligt, og så har man en lidt bredere dialog, siger hun. 

Marie Bjerre, Casper Hedegaard og Søren Valgreen Knudsen har planer om at troppe op i 'Gaden' for at møde vælgere torsdag, fredag og lørdag helt frem til valget 5. juni. 

Live-sending fra Jomfru Ane Gade fredag aften.