LIGE NU:

Folketingsvalg: Partier har 80 kandidater på plads i Nordjylland

Valget kan komme når som helst, og partierne har længe været i gang med at finde kandidater. Det har vist sig sværere end normalt for nogle af partierne.

2019 bliver et valgår, for folketingsvalget skal afholdes inden den 18. juni. Indtil videre er 80 nordjyske kandidater på plads, men der er stadig ledige pladser hos flere partier.

- Det er ikke en nem opgave, for så havde vi jo løst den på nuværende tidspunkt, siger Mads Sølver Pedersen, der er næstformand i Venstre kreds i Aalborg Vest.

Pladsen i Aalborg Vest har stået tom siden januar 2018, hvor stemmeslugeren Søren Gade valgte at trække sit kandidatur. Flere kendte politikere, som Inger Støjberg og Bertel Haarder, har været nævnt som mulige kandidater, men der er endnu ingen, der har valgt at stille op for Aalborg Vest.

Advarselslampen blinker

Hvis valget blev udskrevet i morgen, så ville Peder Hvelplund fra Enhedslisten være nødt til at stille op både i Hjørring og Brønderslev. Partiet har endnu ikke deres kandidat til Brønderslev på plads, og det ærgrer Peder Hvelplund:

- Det er første gang, jeg husker, at vi har haft problemer i denne her sammenhæng. Det er klart, at hver gang vi oplever, at det er svært at få kandidater til at stille op, så skal vi overveje, om der er blevet for stor afstand mellem beslutningstagere og vælgere. Det er en advarselslampe, der blinker, siger han.

Radikale Venstre fik en ny folketingskandidat på plads for fire uger siden. Gitte Lopdrup, der også sidder i Regionsrådet, har besluttet at stille op. Også selvom det ikke helt var planen, at det skulle ske allerede:

- Jeg havde egentlig regnet med, at jeg skulle vente. På et eller andet tidspunkt vil jeg gerne i Folketinget, men jeg troede ikke, at det skulle være nu, men nu står vi i den situation, at vores tidligere kandidat har trukket sig, og så er jeg blevet opfordret til at stille op, og det vil jeg rigtig gerne, siger hun.

Drønhårdt

Kandidatlisten for Radikale Venstre er ikke fyldt ud endnu, for partiet mangler stadig kandidater til Thisted og Mariagerfjord. Gitte Lopdrup regner med, at de finder kandidaterne, men hun forstår også godt, at det ikke er alle, der er klar på en valgkamp:

- Folk er klar over, at det kræver rigtig meget. Det er drønhårdt, og hvis man ved, at der ikke er så stor sandsynlighed for at blive valgt, så vælger man nok i stedet at støtte op om de kandidater, der er, siger Gitte Lopdrup.

I torsdags skulle Venstre have opstillet Ole Friis som ny kandidat i Aalborg Vest, men dagen inden trak de kandidaturet tilbage. Kredsen er derfor stadig åben, og Venstre regner med, at pladsen bliver udfyldt en gang i januar:

- Jeg kan ikke røbe nogen navne eller noget, for vi har brug for arbejdsro, siger Mads Sølver Pedersen fra Venstre.

KANDIDATERNE FRA NORDJYLLAND: 

Socialdemokratiet

Dansk Folkeparti

Venstre

Enhedslisten

Liberal Alliance

Alternativet

Radikale Venstre

Socialistisk Folkeparti (SF)

Det Konservative Folkeparti

Nye Borgerlige

Kristendemokraterne

 

Villy Jensen og dåserne

Villy samler skrald i Lille Vildmose: 12 trailerfulde er fjernet fra naturen

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

170421 Brand Vrå

gallery Landejendom stod i flammer, da brandvæsen ankom: Stuehus står ikke til at redde

80_percent

play Gyllesæsonen er gået ind: Fæl stank eller duften af forår?

Villy Jensen og dåserne

Villy samler skrald i Lille Vildmose: 12 trailerfulde er fjernet fra naturen

den russiske spion webdok teaser

Grøn forskning for milliarder kan være stjålet: Her er historien om den russiske spion i Aalborg

170421 Brand Vrå

gallery Landejendom stod i flammer, da brandvæsen ankom: Stuehus står ikke til at redde

Til forsiden

Til forsiden