LIGE NU:

Formænd: Vi begik for mange fejl

De nordjyske formænd erkender, at Liberal Alliances valgnederlag er partiets egen skyld

Hun hænger overalt i regionen, men partisoldaterne er allerede i gang med at tage valgplakaterne af deres nordjyske kandidat ned. 

Christina Egelund fra Liberal Alliance var blandt de kandidater, der ikke længere sidder i Folketinget efter en valgaften, hvor partiet indkasserede en historisk stor lussing fra vælgerne. 
En lussing som partiet fortjente ifølge formanden for Liberal Alliances Ungdom i Aalborg:

- Vi fik som fortjent. Helt ærligt. Vi er i de seneste to et halvt år kommet for langt væk fra partiets kerneværdier, og det tror jeg er årsagen til, at vælgerne straffer os så hårdt nu, siger Anders Peter Hansen, som bakkes op af formanden for partiets nordjyske afdeling. 

- Christina er utroligt ked af det, og det er vi allesammen, men vælgerne har talt, og det er en rigtig lussing det her. Vi har begået nogle fejl, og det må vi bare erkende og lægge os fladt ned, forklarer Michael Vajhøj, der udover at være formand for Liberal Alliance i Nordjylland også sidder i byrådet i Hjørring. 

quote Vi fik som fortjent. Helt ærligt

Anders Peter Hansen

På landsplan gik Liberal Alliance tilbage fra tretten til fire mandater, og dermed mistede partiet sit en mandat i Nordjylland. Faktisk var valget så katastrofalt i Nordjylland, at havde nordjyderne bestemt, var partiet slet ikke kommet ind. Selvom partiet på landsplan fik 2,3 procent af stemmerne, fik de i Nordjylland kun 1,9 procent. 

- Vi har altid scoret lidt lavere heroppe end på landsplan, men vi havde håbet på fem til syv mandater, så Christina havde trukket et tillægsmandat, forklarer Michael Vajhøj. 

Han erkender, at partiet selv har skylden for det dårlige resultat og mener, at årsagen skal findes i alt for mange afstikkere fra den klassiske liberale tankegang, som partiet ellers har stået for. 

- At være liberal er jo andet end registreringsafgifter og topskattelettelser. Det er også troen på, at mennesker er forskellige, og at der skal være plads til forskellighed. Det har vi været alt for dårlige til at forklare, siger han.

I Liberal Alliances Ungdom er man enige. Men her mener formanden også, at partiet i et vist omfang er blevet "udspillet" af de andre partier i valgkampen. 

- Vi har ikke lovet mere, end vi kunne holde. Måske var det faktisk en fejl. For mange af de andre partier har jo virkeligt solgt deres budskaber godt. Tag nu eksempelvis rød blok, der har overbevist danskerne om, at velfærd ikke kan være skattelettelser. Det har de virkeligt gjort godt. Vi er kommet alt for langt væk fra kernen i den liberale tankegang, og derfor gik det galt, lyder konklusionen fra Anders Peter Hansen.

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

310721 FO Danmarks første vandsøgshund

Walther er Danmarks første vandsøgshund

20_percent

play Ikke mere tjek af coronabevis: Fitnesscentre og kulturinstitutioner skal ikke længere tjekke coronapas

40_percent

play Nordjyde stadig i front ved DM i golf

310721 Skagen

Smitten i Skagen stiger – incidenstallet mangedoblet på en uge

Til forsiden

Til forsiden