Foto: Tor Løkken

Gensyn med Folketingets tidligere formand: - Jeg har taget min tørn

Nordjyske Christian Mejdahl nåede at være med til syv folketingsvalg. Han er glad for i dag at kunne se det hele fra sidelinjen af.

- Jeg har en bitte tjans her hver morgen, hvor jeg hjælper en times tid. Det nyder jeg, og så får jeg lidt motion og er til nytte, så det er, som det skal være.

Folketingets tidligere formand, Christian Mejdahl, er gået på pension.

Både fra politik, men også fra sit job som landmand, hvor det nu er sønnen og svigerdatteren som har overtaget familiegården i Vindblæs i det nordvestlige Himmerland.

Alligevel hjælper han en smule til på gården, men han nyder samtidig, at det ikke længere er ham, som står med det helt store ansvar.

- Før var det mig, der fik rudekuverterne, og nu er det dem, fortæller Christian Mejdahl til TV2 Nord.

I sin politiske karriere sad han i Folketinget for Venstre i 20 år.

De sidste fire år, fra 2003 til 2007, var det som formand for Folketinget.

Christian Mejdahl i Folketingets formandsstol.  Foto: TV2 Nord

Nu er det så igen valgtid, men det gibber ikke i Christian Mejdahl for at blande sig.

- Jeg savner det ikke, jeg har taget min tørn, siger Christian Mejdahl.

Alt kan ske, når der er valg

Selvom meningsmålerne peger mod et regeringsskifte, fastslår Christian Mejdahl, at der altid sker overraskelser ved et folketingsvalg. 

- Meningsmålerne tyder på rødt flertal, men meningsmålingerne kan man ikke altid regne med. Venstre var jo undertippede ved europaparlamentsvalget, men fik fire procentpoint mere, end meningsmålerne havde spået, så ingen kan jo kende valget før valghandlingen er overstået og stemmerne er talt op, siger Christian Mejdahl.

02:32

VIDEO: Kom med på familiegården, hvor Christian Mejdahl i dag hjælper sin søn. Foto: Tor Løkken

Luk video

Når de foreslår, når de argumenterer med synspunkter, er det selvfølgelig med et ærligt hjerte. Men derfra og så til at få det gennemført, det kræver jo et flertal på Christiansborg, for at man kan få alle sine gode idéer igennem, og det tror jeg, at der bliver svært for de fleste partier at få.

Christian Mejdahl.

Årets valg er i følge den tidligere formand for Folketinget også blevet endnu mere kompliceret på grund af hele 13 opstillede partier.

Det vil alt andet lige kunne komme til at besværliggøre en del ting i det forestående arbejde i folketingssalen, hvis så mange partier ender med at blive valgt ind.

- Når de foreslår, når de argumenterer med synspunkter, er det selvfølgelig med et ærligt hjerte. Men derfra og så til at få det gennemført, det kræver jo et flertal på Christiansborg, for at man kan få alle sine gode idéer igennem, og det tror jeg, at der bliver svært for de fleste partier at få, slutter Christian Mejdahl.

Læs også Løkke vil opløse blå blok: - Tager pis på de borgerlige vælgere