Foto: TV2/Nord

Per Husted har danmarksrekorden som vikar til folketinget

Per Husted har som førstesuppleant for Socialdemokratiet været inde og ude af borgen som vikar et hav af gange.

Barsler, sygdom og andre politiske forpligtelser, der har gjort at et af Socialdemokratiets folketingsmedlemmer, skulle have en pause fra Christiansborg har givet partikammeraten Per Husted travlt. Han er nemlig førstesuppleant i partiet. 

Per Husteds CV i Folketinget:

 • Midlertidigt folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Nordjyllands Storkreds fra 3. oktober 2017 til 31. maj 2018 (stedfortræder for Ane Halsboe-Jørgensen).
 • Midlertidigt folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Nordjyllands Storkreds fra 8. oktober 2015 til 27. april 2016 (stedfortræder for Ane Halsboe-Jørgensen).
 • Midlertidigt folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Nordjyllands Storkreds fra 22. april 2014 til 11. juni 2014 (stedfortræder for Simon Kollerup).
 • Midlertidigt folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Nordjyllands Storkreds fra 3. december 2013 til 20. december 2013 (stedfortræder for Simon Kollerup).
 • Midlertidigt folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Nordjyllands Storkreds fra 23. oktober 2013 til 8. november 2013 (stedfortræder for Bjarne Laustsen).
 • Midlertidigt folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Nordjyllands Storkreds fra 10. januar 2013 til 17. februar 2013 (stedfortræder for Simon Kollerup).
 • Midlertidigt folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Nordjyllands Storkreds fra 24. oktober 2012 til 9. november 2012 (stedfortræder for Rasmus Prehn).
 • Midlertidigt folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Nordjyllands Storkreds fra 24. november 2009 til 18. december 2009 (stedfortræder for Rasmus Prehn).
 • Midlertidigt folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Nordjyllands Storkreds fra 21. april 2009 til 29. maj 2009 (stedfortræder for Orla Hav).
 • Midlertidigt folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Nordjyllands Storkreds fra 24. marts 2009 til 20. april 2009 (stedfortræder for Rasmus Prehn).
 • Per Husted tager over for en kollega, der bliver borgmester. Folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Nordjyllands Storkreds fra 1. januar 2010 til 15. september 2011.
Se mere

Det vil sige, at han træder til som vikar, når der er brug for det. Det har han gjort i alt 11 gange, hvilket giver ham en Danmarksrekord i folketingsvikariater.

- Jeg har spurgt på biblioteket på Christiansborg, og de kan ikke finde nogen, der har flere, så den rekord er min. Jeg er faktisk temmelig stolt af det, for der jo 4000, der har stemt på mig, hvilket har givet mig nok stemmer til at være førstesuppleant, så jeg tager det som et skulderklap, siger Per Husted, folketingskandidat, Socialdemokratiet. 

Per Husted deltog mandag i TV2 Nords debatprogram "Kaffeklubben" før folketingsvalget. Du kan se den hele her.

44:49

Debat fra valgstudiet. Foto: Brian Borch

Luk video

Per Husted startede sin politiske karriere, da han i 2007 stillede op for Socialdemokratiet i Mariagerfjordkredsen. Det var efter dette valg, at Per Husted første gang blev partiets førstesuppleant. Hvilket han nu har været i tre perioder. Selvom det ikke er let at få sin politik igennem, når man kun har et vikariat, så er det lykkedes fortæller folketingskandidaten.

Jeg har fået ændret lovgivning, når jeg har været derinde, selvom det var som suppleant.

Per Husted, folketingskandidat, Socialdemokratiet.

- Jeg har fået ændret lovgivning, når jeg har været derinde, selvom det var som suppleant. Blandt andet har jeg ændret lovgivning, der hjælper de små kraftvarmeværker, så jeg føler sagtens, at jeg har kunne handle og hjælpe mennesker, når jeg har siddet i folketinget, siger Per Husted. 

Per Husted er imellem sine visitter i Folketinget lærer på handelsgymnasiet i Hobro og selvstændig indenfor udlejning af erhvervsejendomme. Han håber dog, at valget den 5. juni vil sende ham ud af rollen som suppleant og direkte i folketinget. 

- Mit håb er, at Mette Frederiksen får et fantastisk valg i Nordjylland og at det kan hjælpe mig ind som fast medlem, siger Per Husted. 

Fakta
Folketingskandidat i Nordjyllands Storkreds, spidskandidat i Rebildkredsen
Født 6. april 1966 i Kolding
Gift, 2 børn
Politiske hverv
Folketingskandidat Nordjyllands Storkreds, Socialdemokratiet
2008 - nu
Byrådsmedlem Mariagerfjord Kommune, Socialdemokratiet
2014 - 2017
Folketingsmedlem Nordjyllands Storkreds, Socialdemokratiet
2010 - 2011