01:44

Pernille Vermund på charmeoffensiv i Hjallerup

Nye Borgerlige havde taget det tunge skyts med, da de inviterede til åbent møde i Hjallerup.

Søndag eftermiddag lagde Nye Borgerliges formand og stifter, Pernille Vermund, turen forbi Hjallerup. Her blev der afholdt et åbent møde, hvor interesserede og nysgerrige borgere kunne høre mere om partiet, der kæmper for at komme i Folketinget.

Der var godt fyldt op på Kulturhuset i Hjallerup. Omkring 120 personer havde i forvejen tilmeldt sig arrangementet, men det egentlige antal deltagere så ud til at være en anelse højere.

Besøget i Hjallerup er det første af mange stop på en tur rundt i hele Danmark.

- Jeg rejser rundt i hele landet i øjeblikket og taler om Nye Borgerliges politik, fortæller hvem jeg er, og hvad jeg står for, og hvorfor vi har stiftet Nye Borgerlige. Nordjylland er naturligvis en del af den vigtige rute, siger Pernille Vermund.

Læs også Folketingsvalg: Partier har 80 kandidater på plads i Nordjylland

Vigtigt at komme ud

Tilstede ved dagen møde var også Nye Borgerliges fire nordjyske kandidater til Folketinget.

- Vi er forfærdeligt glade for at se så mange mennesker. Det er klart, at Pernille Vermund er det helt store trækplaster i Nye Borgerlige. Det er hende, der har skabt Nye Borgerlige, og vi andre følger bare med, så det er klart, at det er hende, der er giraffen, som folk vil se, siger spidskandidat for Nye Borgerlige i Nordjylland, Poul Højlund.

I morgen er Pernille Vermund at finde til at lignende arrangement i Aarhus og efter planen kommer hus tilbage til Nordjylland den 2. april, hvor turen går til Thisted.

- For mig er det rigtig vigtigt at komme ud og tale med folk og høre, hvad der rører sig, og hvad de har på sinde. Uanset hvor jeg kommer hen, så kan jeg høre, at det er udlændingedebatten, der fylder rigtig meget. Og så er der rigtig mange danskere, der er trætte af, at politikerne blander sig i alt for meget. Det er vigtigt for mig at lytte til, siger Pernille Vermund.

Læs også Nu skal skoleeleverne til valgurnerne