LIGE NU:

Tag kandidattesten: Se hvilke politikere du er mest – og mindst - enig med

Tag kandidattesten og bliv klogere på, hvad de nordjyske folketingskandidater står for og se hvor enig - eller uenig - du er med dem.

Folketingsvalget er på vej. Statsminister Lars Løkke Rasmussen har trykket på den store valgknap - været ved Dronningen - og udskrevet valg til 5. juni.

Foran os ligger flere uger med intens valgkamp, debatter og vælgermøder, hvor politikerne vil prøve at overtale os til at sætte krydset ved lige præcis dem og deres parti.

Måske ved du allerede nu, hvem du vil stemme på eller måske lader du valgkampen afgøre det. Det er helt op til dig selv. Men hvis du allerede nu, vil blive klogere på, hvad de forskellige kandidater, der stiller op her i Nordjylland står for, kan TV2 Nords kandidattest måske være en hjælp.

Tag kandidattesten lige HER

Kan bruges som inspiration

Testen består af en række spørgsmål om alt fra klima til skattepolitik, og efter svarerne får man et godt bud på, hvilken folketingskandidat i ens område, man er mest enig med.

- Kandidattesten kan bruges som en rigtig god inspiration til, hvilke partier og kandidater, som man skal kigge nærmere på. Det kan være, at man bliver overrasket - og det kan være, at man bliver bekræftet i, at det er netop er de kandidater, man skal holde øje med, siger Asger H. Nielsen, administrerende direktør i analysevirksomheden Megafon, der sammen med TV 2, TV 2 Regionerne og datavirksomheden Paqle har udviklet testen.

For første gang har kandidattesten til folketingsvalget nu også regionale spørgsmål, så testen bliver endnu mere præcis.

Tag testen flere gange

Et stort flertal af folketingskandidaterne har allerede bidraget til kandidattesten, men flere kommer til og det kan derfor være en god idé at vende tilbage til kandidattesten flere gange under valgkampen.

Hvis du vil vide mere om, hvordan kandidattesten er blevet til, kan du læse med HER

Og så er det altså HER, du kan tage kandidattesten.

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

60_percent

play Men In Black demonstrerer i Aalborg: - Når uret bliver ret, bliver modstand en pligt

gudstjeneste thumb

play Se med: Frihedsgudstjeneste fra Budolfi kirke

Brand på Kildevej i Sæby

gallery Kraftig brand hærger ejendom ved Sæby: Staldbygninger brænder ned

Teststeder

play Kolossale køer ved teststeder: Nu reagerer regionen

Til forsiden

Til forsiden