Foto: TV2 Nord

Valgkamp dræner politiet: Købmand frygter slaraffenland for banditter

Op imod 30 betjente fra Nordjylland skal de næste uger koncentrere sig om valgkampen, og det skaber bekymring hos lokal købmand.

Tilbage i januar havde købmand Jan Jæger besøg af butikstyve i sin forretning i Øster Brønderslev. Her fik han stjålet cigaretter for omkring 50.000 kroner. 

jeg er bekymret for, at det i den her måned bliver et slaraffenland for banditterne.

Jan Jæger. 

- Jeg ringer til politiet og siger, om du vil have fingeraftryk og sådan noget, forklarer Jan Jæger. 

Men beskeden fra politiet var, at han blot skal sende en rapport, og der gik yderligere to måneder, inden politiet kom for at hente videoovervågning fra tyveriet. 

Nu frygter Jan Jæger, at det i det kommende stykke tid vil tage politiet endnu længere tid at hjælpe ham og andre borgere i nød, fordi ordensmagtens ressourcer afsættes til valgkampen. 

- Danmark skal jo ikke gå i stå, fordi der er valg. Nu fjerner man 500 betjente i hele Danmark, og så er der jo noget andet, der går i stå, fordi de betjente, som skal mandsopdække politikere, kan ikke lave det, de plejer at gøre, lyder bekymringen fra købmanden i Øster Brønderslev. 

Op imod 30 nordjyske betjente sendes til København

Politiet ønsker ikke at oplyse præcist, hvor mange betjente der afsættes til at sørge for sikkerheden under valget, men ifølge flere tillidsmænd skal politikredse i hele landet afgive op imod 30 betjente hver. Dertil kommer et ukendt antal betjente fra PET.

- Der skal bruges mange, der skal bruges rigtig mange. Og det er også vigtigt for mig at understrege, at det jo ikke er noget, vi tidligere har prøvet, lyder det fra Claus Osfeldt, formand i Politiforbundet. 

Særligt den racismedømte partiformand for Stram Kurs, Rasmus Paludan, har krævet mange politiressourcer.

Ifølge TV 2s oplysninger er der tale om mindst 300 ekstra betjente fra politiets politikredse.

Privat vagtværn som sikkerhed under valgkamp

Hos købmanden i Øster Brønderslev spørger man sig selv, om man ikke i stedet kunne bruge et privat vagtværn til at tage sig at sikkerheden under valgkampen. 

Men det forslag afviser justitsminister, Søren Pape Poulsen (K).

- Jeg foreslår lige, at vi trækker vejret, og sås iger vi til os selv, at der er fire uger her, hvor vi kører valgkamp. Der er brug for en særlig indsats, siger Søren Pape Poulsen. 

Men det ændrer stadig ikke på, at Jan Jæger fra Øster Brønderslev er bekymret. 

- Ressourcerne forsvinder jo her fra Vendsyssel, og vi er jo ikke ret mange i forvejen, så jeg er bekymret for, at det i den her måned bliver et slaraffenland for banditterne, siger Jan Jæger. 

Søren Pape Poulsen fortæller, at der ved udgangen af året vil være tilført yderligere 600 betjente til politiet end der var i 2016.

02:20

Nordjysk købmand udtrykker bekymring over, at mange politiressourcer afsættes til valgkamp. 

Luk video