Hele verden kiggede med, da Kjeld flyttede fyret
Foto: Arkivfoto: Jesper Christiansen
Internationale medier som BBC, CNN og Bild har fortalt om Kjeld Pedersens flytning af Rubjerg Knude Fyr.
Amerikanske CNN, engelske BBC og tyske Bild var blot nogle af de store internationale nyhedsmedier, som dækkede flytningen af Rubjerg Knude Fyr. Seere fra hele verden så således med, da Kjeld Pedersen flyttede Rubjerg Knude Fyr.
Over 100 pressefolk fra 50 forskellige medier rapporterede fra den nu verdens kendte flytning af Rubjerg Knude Fyr.
- Det overrasker mig meget. Jeg synes, det er dejligt, at så mange får øjnene op for den plet, vi har her. Jeg håber, at rigtig mange kommer op og ser fyret, siger Kjeld Pedersen.
Der blev skrevet danmarkshistorie, da Rubjerg Knude Fyr blev flyttet 70 meter. Det var første gang, at et fyr blev flyttet.
Turistdirektør: Jeg kan slet ikke få armene ned
En begivenhed, som også trak overskrifter i mange internationale medier. Det har givet Nordjylland uvurdering reklame, lyder det fra både VisitNordjylland og turismeforsker Peter Kvistgaard.
- Det betyder vildt meget. Nordjylland er kommet på landkortet i hele verden. Jeg kan slet ikke få armene ned, siger direktør i VisitNordjylland Ann Marie Søborg Karkov.
Turismeforsker Peter Kvistgaard fra Aalborg Universitet deler hendes begejstring.
- Man kan slet ikke brande sig til det her. Jeg tror, at det vil få betydning for Nordjylland i mange år fremover, siger han.
Seere fra 20 lande
20 forskellige lande livestreamede signalet fra Rubjerg Knude, da Kjeld Pedersen og hans folk flyttede fyret. Rundt om i verden tunede brugere fra hele verden i tirsdags ind på de danske medier, som livedækkede flytning.
Her på TV2 Nord var der således seere fra blandt andet Sydafrika, Australien og Brunei. I alt var der på tv2nord.dk seere fra 20 forskellige lande på transmissionen.
- Det er blevet fantastisk reklamesøjle for hele Nordjylland, siger Peter Kvistgaard.
Ifølge turismeforskeren så er det ikke bare flytningen af fyret, som har skabt den enorme omtale. Det er i høj grad også båret af projektets hovedpersoner.
- Han (red. Kjeld Pedersen) er stjernen, som kæmper mod skurken, som i det her tilfælde er naturen, siger Peter Kvistgaard.
Turismeforsker: Vores allesammens onkel
Sammen med John Christensen fra BMS Krangården har Kjeld Pedersen planlagt og udført det store projekt.
- Han er forståelig. Han er lokal. Han taler et sprog, som vi alle kan forholde sig til. Vi tror på ham. Der er noget troværdighed i det, han siger. Det kunne være vores allesammens onkel, og så er det spændende at følge ham, siger Peter Kvistgaard.
Selv om hele verden nu er kommet på fornavn med Kjeld fra Lønstrup, så skal succesen ikke bruges til at rejse rundt i verden og redde bygninger fra at styrte i havet.
- Det tror jeg ikke, at jeg får lov til af min kone. Jeg skal have fat i min murerske og i gang med at mure igen, siger Kjeld Pedersen.