Se videoen: Murer-Kjeld slået til ridder

Skipper Clement Lauget i Hjørring slog søndag eftermiddag murermester Kjeld Pedersen til ridder for sit arbejde med at flytte Rubjerg Knude Fyr.

Murermester Kjeld Pedersen er blevet folkeeje i Vendsyssel og resten af Nordjylland – og nu er han også blevet slået til ridder.

Det skete under den årlige nytårskoncert på Vendelbohus i Hjørring. Umiddelbart efter første afdeling indtog formand for Skipper Clement Laug i Hjørring Per Klingenberg nemlig scenen hvorefter Kjeld Pedersen fulgte trop inden selve ceremonien, som I kan se herover, gik i gang.

Kjeld Pedersen blev slået til ridder af Skipper Clements Sværd for sit arbejde med at flytte Rubjerg Knude Fyr 70 meter ind i landet – væk fra kysten og den sikre undergang – og for derved at have været med til at sætte Hjørring på landkortet i både Danmark og resten af verden.

- Vi synes at han ved at flytte fyret har gjort et virkelig godt stykke arbejde. Og det vi har lagt vægt på, er den måde han har gjort det på. Stille og roligt men alligevel kompetent og på en måde hvor han har samlet en masse mennesker, som han har været tovholder for, forklarede Per Klingenberg efter seancen.

VIDEO: Stolt Kjeld Pedersen dedikerer sværdet til sit mandskab

 

Dedikerer sværdet til sit mandskab

Kjeld Pedersen var manden, der stod i spidsen for den skarpt koordinerede operation, der fandt sted tirsdag i uge 43 sidste år og som resulterede i at Rubjerg Knude Fyr blev reddet for eftertiden. Han har dog altid og hele tiden gjort opmærksom på, at det ikke var et enmandsprojekt at flytte et fyr, så ligesom så mange gange før, delte han søndag eftermiddag æren med sit mandskab.

- Jeg er stolt over at få en plade på det sværd her og jeg vil bære sværdet som formand for alle dem, der har hjulpet mig. Jeg vil tænke på alle dem, der har hjulpet, når jeg kigger på det derhjemme, det næste års tid, fortalte Kjeld Pedersen på vendelbohus.

VIDEO: Se Rubjerg Knude Fyr blive flyttet på rekordtid

 

 


Seneste nyt

fra Nordjylland