LIGE NU:

Aflysningen af Dana Cup er hård for hele Hjørring

For andet år i træk er den store og traditionsrige fodboldturnering Dana Cup blevet aflyst.

I mere end 35 år har fodboldturneringen hver sommer været til stor glæde og gavn for hele Hjørring by, men nu for andet år i træk må både foreninger, byen og forretningerne undvære de mange gæster og indtægter Dana Cup plejer at medføre.

Fodboldklubben Hjørring Idrætsforening plejer hvert år at låne deres baner ud til Dana Cup, men nu kan de for andet år i træk se deres bane stå tomme, når det bliver juli måned, og Dana Cup skulle have været afholdt.

- Det er selvfølgelig ærgerligt også økonomisk, men det er det andet, der er mere vigtigt for os, at vi ikke kan levere de oplevelser til de unge mennesker, siger formand for Hjørring Idrætsforening Morten Rimer.

quote - Vi skal stadig holde hånden under vores foreningsliv, for de kan ikke tjene pengene selv.

Arne Boelt, Borgmester, Hjørring Kommune, Socialdemokratiet.

2021-udgaven af Dana Cup måtte tirsdag lide samme skæbne, som 2020-udgaven. Sidste års aflysningen var hård ved arrangørerne, der som direkte konsekvens måtte fyre 11 medarbejdere.

- Vi kan jo næsten ikke blive ved med at fyre folk, for vi skal også have noget viden til at kunne lave en ny Dana Cup til næste år, siger Jette Andersen, der er direktør for Dana Cup.

Hårdt for byen og kommunen

I Hjørring er de hver sommer vant til at se deres gågader, butikker og restauranter blive fyldt op med unge fodboldglade mennesker og deres familier, men de flere tusinde fodboldhold kommer igen i år ikke til at sætte skub i forretningerne.

- Der bliver mistet meget. Hotellerne og især restauranterne, sportsforretningerne, der forsvinder en del handel, siger handelschef i Hjørring Rikke Ejsenhardt.

En uvildig undersøgelse, som Visit Danmark lavede for et par år siden, viser at Dana Cup medfører, en omsætning på 179 millioner kroner i området. Mange penge, der luner godt, fortæller Hjørrings borgmester, men byen og kommunen kan heller ikke i år glæde sig over den store omsætning.

- Der, hvor vi mærker det i kommunen, er, at vi stadig skal holde hånden under vores foreningsliv, for de kan ikke tjene pengene selv, siger Borgmester i Hjørring Kommune Arne Boelt (S).

Mail fra Brasilien

Indtil sidste år har Dana Cup været afholdt uafbrudt i 38 år, hvor flere tusinde hold og op mod 20.000 fodboldspillere samles i Hjørring til en uge med masser fodbold, diskotek og hygge.

Kan I komme tilbage på det niveau?

- Jeg tror, at det bliver svært. Så sent som i dag har jeg fået en mail fra Brasilien, og den var i hvert fald ikke opmuntrende, så der er godt nok nogle steder, hvor de ikke har det særlig godt, svarer Jette Andersen.

To aflysninger i træk betyder også, at Hjørring Idrætsklub må prioritere. I år er der ikke lige så mange penge til rådighed som normalt, og det kan sætte en stopper for udviklingen hos Vendsyssels eneste licenshold på ungdomsniveau.

- Vi kunne arbejde på at komme højere op i det licenssystem, og det kan jo godt være, at der er nogle af de ting, hvor vi siger, at der er nogle af vores ambitioner, vi må skyde lidt, for en del af de ting, der ligger i licenssystemet, er også noget, der koster nogle penge, siger Morten Rimer.

Både hos Dana Cup og Hjørring Idrætsforening håber de dog stadig, at de kan få glæde af kompensation for det aflyste Dana Cup i år ligesom de gjorde sidste år, for det vil være et plaster på såret.