LIGE NU:

Amerikaner i Tolne: - Jeg kan ikke overskue fire år mere med Trump

Gregory Hamilton Miller har ejet Tolne Gjæstgivergaard I 8 år. Trods hans danske addresse, er han amerikansk statsborger og har netop brevstemt ved det amerikanske valg - en stemme Gregory Miller slet ikke var i tvivl om, hvem der skulle have.

- Jeg stemmer på Joe Biden, og jeg kan slet ikke forstå, at der var nogen, der kan finde på at stemme på Donald Trump, siger Gregory Hamiltin Miller, mens han er i gang med at gøre klar til aftenens menu i køkkenet på Gæstgivergården. En menu der ikke består af det klassiske danske valgflæsk, men af store amerikanske burgere.

Gregory kom til Danmark i 2003, han er nu gift med tyske Janne Heick. Sammen driver parret Tolne Gæstgivergård der blandt andet består af et keramikerværksted og en bed and breakfast.

Men der har også været tid til at følge valgkampen fra USA. Her har han brugt tiden på at ringe til familien hjemme i USA og snakke med sin far.

Ved valget for fire år siden var Gregorys Millers far på besøg i Danmark, og da han fik fortalt at Donald Trump blev valgt som præsident foran Hillery Clinton, troede han, at det var en joke.

Gregory selv har også haft den store oplevlse at møde en rigtig vaskeægte amerikansk  præsident.

- Jeg mødte Jimmy Carter og fik hans autograf i en bog. Jeg kom til at tale med ham, da jeg kendte hans vicepræsident rigtig godt. Det var en stor oplevelse, fortæller en  stolt Gregory til TV2 Nord.

Mens de hjemmelavde burgerboller kommer i ovnen, venter Gregory Hamilton Miller spændt på valgresultatet fra sit hjemland.

- Jeg kan næsten ikke finde ord for det. Det værste der kan ske, det er, at Donald Trump får fire år mere, lyder det fra ham, mens han ryster på hovedet . 

Se indslaget i videoen nedenfor.

Det amerikanske valg har været det helt store samtaleemne i det meste af verden i dag. Også i landsbyen Tolne ved Sindal, hvor der spændt bliver fulgt med i stemmeoptællingen.
Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

040620 Hanstholm Havn

Havnestrid om industrispionage: Hanstholm Havn politianmelder tidligere salgschef

PH 260221 Skoler klar til test Still

play Skoler gør klar til test: - Hvis man ikke bliver testet, medfører det fravær

Henrik og Janne

Henrik og Jannes butikker må ikke åbne: Nu har de lejet et nyt lokale sammen

40_percent

play 5000 nordjyder vaccineret på én dag: - Alt er forløbet godt

Til forsiden

Til forsiden