Besøg hos børnene kan koste mand fængselsstraf

Et besøg hos sine børn kan koste en slovakisk mand dyrt.

En slovakisk mand var i dag på bænken i retten i Hjørring til et grundlovsforhør. 

Manden var rejst til Danmark med et indrejseforbud for at se sine børn, og det kan nu komme til at koste. 

- Jeg har en påstand om, at i og med han har en tidligere dom på otte måneder,  så står han faktisk til mindst et års fængsel, siger anklager i sagen Christian Jacobsen. 

Manden har i forvejen en dom fra februar 2022, hvor han blev idømt fængsel i otte måneder og pålagt indrejseforbud i seks år. 

Han blev udvist til Slovakiet for berigelseskriminalitet - herunder tyveri og databedrageri, der altså betød, at han ikke måtte rejse til Danmark de næste seks år. 

Alligevel befinder han sig nu i landet efter blot et år. 

Sagen sendes videre

Manden blev standset af politiet og erkendte hurtigt, at han befandt sig i Danmark for at se sine børn, der begge er under ti år. 

I retten valgte man at sende sagen videre til Udlændingestyrelsen. 

- Det, vi blev enige med retten om, var, at vi ønskede at lægge det for Udlændingestyrelsen, inden vi tog stilling til en udvisning igen, siger Christan Jacobsen. 

Ifølge anklageren står manden dog til en dom på et års fængsel, for at have rejst ind mod indrejseforbud, og dertil endnu en udvisning. 

Efter grundlovsforhøret torsdag er manden varetægtsfængslet i fire uger, før sagen genoptages. 

- Nu skal sagen forbi Udlændingestyrelsen, og så skal de tage stilling til udvisningsspørgsmålet, siger Christian Jacobsen. 

Der slås hårdt ned

Ender det med en fængselsstraf for manden, vil den første del af afsoningen ske i et dansk fængsel, før han eventuelt sendes hjem til Slovakiet. 

- Det er rimelig hårdt, men det er der bestemt fra politisk side, at man skal slå hårdt ned på ulovlig indrejsning.

Christian Jacobsen slår dog også alvorligheden af denne slags sager fast. 

- Den her type sag illustrerer tydeligt, at når du først er udvist, så er man udvist, og det kan få alvorlige konsekvenser. 

Nu håber Christian Jacobsen på en hurtig afklaring i sagen, hvilket virker sandsynligt, når manden selv erkender, at han befinder sig i Danmark. 


Seneste nyt

fra Nordjylland