00:54

Borgmester tilfreds: Arne Boelt frifundet for anklager om injurier

Hjørrings borgmester, Arne Boelt, håber, at der nu er sat punktum i sag, der har påvirket både ham og hans familie.

Hjørrings borgmester Arne Boelt og hans advokat er i dag i Østre Landsret blevet frifundet i en sag om injurier og bagvaskelse.

Østre Landsret stadfæster dermed byrettens dom i sagen.

Sagen mod Arne Boelt og hans advokat Anker Laden-Andersen var anlagt af børneadvokat Trine Ødemotland, som var advokat i en af de børnesager, som især i 2017 trak store overskrifter, fordi de dels medførte store demonstrationer foran rådhuset i Hjørring, og dels fordi Arne Boelt stod frem og fortalte, at han i flere tilfælde var blevet truet og chikaneret i forbindelse med flere børnesager.

Arne Boelt blev stævnet for bagvaskelse på baggrund af et interview, som Radio Skaga FM udsendte i samarbejde med Hjørring Antenneselskab på valgnatten 2017. Trine Ødemotland mener, at hun blev bagvasket i interviewet og krævede borgmesteren idømt ubetinget fængselsstraf.

Borgmesteren er i dag glad for, at der nu er sat punktum i sagen.

- Jeg har det rigtig godt med at være frifundet for alle anklager, for det er ikke rart at være anklaget for noget. Så jeg er rigtig glad for, at jeg er totalt frifundet for alle de beskyldninger, der er rettet mod min person, siger Arne Boelt.

Jeg har det rigtig godt med at være frifundet for alle anklager, for det er ikke rart at være anklaget for noget.

Arne Boelt, borgmester, Hjørring Kommune

Håber sagen er slut nu

TV2 Nord har tidligere omtalt elementer af den børnesag, hvor Trine Ødemotland var advokat. Arne Boelt stod kort før kommunalvalget i 2017 frem og fortalte, hvordan han måtte leve under beskyttelse af videoovervågning af sig hjem, og at han i flere omgange havde været udsat for hærværk. I et tilfælde havde ukendte gerningsmænd smurt lort på håndtagene på borgmesterens hus, og i to tilfælde blev hjulboltene på hans bil angiveligt løsnet.

- Da det stod på under kommunalvalget, var det rigtig ubehageligt. Det, som min familie har været udsat for, er så forfærdeligt. For det er mig, der er valgt til byrådet, og de har bestemt ikke noget med det her at gøre, så derfor skal de heller ikke have noget last på grund af det her. Men i det sidste stykke tid har der været ro, så nu håber jeg på, at det her er ovre, så kan vi lægge det her bag os. Det vil jeg i hvert fald håbe, siger Arne Boelt.

Læs også Borgmester Arne Boelt frifundet for injurier