Bred budgetaftale indgået: - Jeg er rigtig, rigtig glad

29 ud af 31 byrådsmedlemmer er torsdag blevet enige om budgetaftalen i Hjørring Kommune.

Torsdag er der lavet en bred budgetaftale i Hjørring Kommune. 

Venstre, Socialdemokratiet, Radikale, Konservative, SF og Enhedslisten er blevet enige om budgetaftalen i Hjørring Kommune.  

- Det er et budget, der gør mig rigtig, rigtig glad, siger borgmester i Hjørring Kommune, Søren Smalbro (V), og fortsætter:

- Og det bliver jeg på vegne af Hjørring Kommune.

Han uddyber, at det er stort, at det er lykkedes at lave et bredt budgetforlig med 29 ud af 31 byrådsmedlemmer. Kun Frode Larsen (NB) og Erik Høgh-Sørensen (UP) har ikke givet deres opbakning til aftalen.

- Og så er det et budgetforlig, der sikrer flere penge til vores almene skoleområde, og sikrer fortsat drift af de der rigtig, rigtig trælse ting fra sidste år.

Væresteder er reddet

Sidste år var Den Blå Sociale Café, der er for nuværende og tidligere alkoholikere i Hjørring, truet af lukning, fordi kommunen ville fjerne tilskuddet. 

Det tidligere varsel om lukning af caféen udløste sidste år protester, hvor over 100 fremmødte tændte faklerne i protest.

Nu er der afsat 400.000 kroner årligt, foreløbigt over de næste fire år. 

quote Når man er fattig, er man jo nødt til at glæde sig over, at vi er på vej til at have en drift, der er i god balance

Søren Smalbro, borgmester, Hjørring Kommune


Derudover får kulturstedet Vendelbohus en ny bevilling på 150.000 kroner årligt, og Kunstbygningen i Vrå slipper for den kraftige barbering af det kommunale tilskud, som der ellers var lagt op til. 

Det er også lykkedes at finde næsten 10 millioner kroner til målrettede indsatser ude i skoleklasserne, der kan understøtte, at flere børn kan blive i folkeskolens klassefællesskaber. 

Borgmester Søren Smalbro peger på, at dette forlig vil lade Hjørring Kommune lande godt ved denne periodes afslutning.

- Når man er fattig, er man jo nødt til at glæde sig over, at vi er på vej til at have en drift, der er i god balance, siger han.

- Og det er et budget, hvor at hver gang vi kan låne én krone, så afdrager vi faktisk tre kroner. 

Ingen ændringer i besparelser

Trods den store glæde over budgetforliget vil besparelserne i kommunen fortsat kunne mærkes hos borgere og medarbejdere.

Der er dog ikke indført nye besparelser i kommunen ved dette budgetforlig. Det betyder dog, at besparelserne fra tidligere endnu vil være de samme.

- Vi lukkede jo for eksempel nogle borgerserviceafdelinger i Vrå, Sindal og Hirtshals, og det ved vi godt, der er rigtig mange, der er kede af, siger han.

Med den fortsatte drift af blandt andet Den Blå Sociale Café forsøger man ifølge borgmesteren dog at "lappe på det". 


Seneste nyt

fra Nordjylland