LIGE NU:

Byråd vil ikke standse opførelse af kæmpe-sommerhus

Det var kun SF og Enhedslisten, der stemte for det såkaldte paragraf 14 forbud ved onsdagens byrådsmøde i Hjørring.

Et sommerhus på 300 kvadratmeter har været til stor diskussion blandt sommerhusejere i området ved Nørre Rubjerg. Onsdag var det så til diskussion i byrådet i Hjørring, hvor SF havde foreslået at anvende et såkaldt paragraf 14-forbud, for at få standset opførelsen af det store sommerhus.

Her var det kun SF og Enhedslisten, der stemte for paragraf 14-forbuddet, og dermed kan byggeriet fortsætte.

Lokalplanen tillader, som det er nu, at man bygger på op til 10 procent af grundens areal. Og da grunden er 3000 kvadratmeter stor, er der ikke noget til hinder for at bygge et hus på 300 kvadratmeter, med plads til 24 personer.

Men det store sommerhus passer ikke ind i området, lyder det fra grundejerforeningen, omkring 200 grundejere og SF’s byrådsmedlem, Jørgen Bing.

- Bekymringen i området er, at det bliver brugt til store fester. Det har man oplevet flere steder på Sjælland. Jeg synes jo, at vi har ladt beboerne lidt i stikken. Det er jo altid lidt op ad bakke, når man har en lokalplan, der giver tilladelse, lyder det fra Jørgen Bing.

Sommerhuset skal bruges til udlejning, og derfor kan det ifølge Jørgen Bing være svært at undgå, at det ikke bliver brugt til store og larmende fester.

- Det er jo muligt, at det bare er bedsteforældre der lejer det til hele familien. Men det er der ingen garantier for, siger han.

Men selvom der ikke var opbakning til at standse det nuværende byggeri, så var der stemning for, at man vil kigge på, om lokalplanen skal ændres i fremtiden, så man kan placere kæmpe-sommerhuse i områder, hvor de ikke vil være til gene.

- Det glædelige er, at man fremadrettet vil kigge på, hvordan lokalplanen kan tilpasses. Det er noget, der skal gøres grundigt, så det kræver noget tid, siger Jørgen Bing.