LIGE NU:

Coronarestriktoner har stået i vejen: Nu må Martin Jespersgaard se sin far på hospitalet

Martin Jespersgaards 74-årige far blev akut indlagt på hospitalet i Hjørring i mandags, men sønnen må ikke besøge sin far. Hospitalet er nemlig underlagt en række besøgsrestriktioner.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, som har udstedt påbud til hospitalerne i Nordjylland for at begrænse smitten med covid-19. Det betyder blandt andet, at kun en pårørende må besøge en patient, mens vedkommende er indlagt.

Derfor har Martin Jespersgaard ikke mulighed for at komme ind på sygehuset for at besøge sin syge far.

- Jeg synes, det er forfærdeligt, siger Martin Jespersgaard.

Hans far blev indlagt akut efter et besøg ved lægen i Brønderslev i mandag. Faren blev ledsaget i ambulancen og videre ind på sygehuset af sin kæreste, og da kun en pårørende må besøge eller ledsage en patient, er sønnen afskåret fra at besøge sin far.

- Det er frygteligt, at man ikke kan komme ind og støtte ham. Han sidder derinde alene. Sidste gang jeg snakkede med ham i telefonen, vidste han ikke engang, hvor han var, og så vil man jo gerne gå ind og være den støtte, som man kan, siger Martin Jespersgaard.

Styrelse: Kun 1 pårørende må komme på besøg

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, som har givet de nordjyske hospitaler en række påbud for at begrænse smitten af covid-19.

Påbud som blandt ande betyder, at kun den nærmeste pårørende må besøge en patient.

- Når vi har fået et påbud fra Styrelsen for Patientsikkerhed, så er det ikke et påbud, som giver mulighed for ret meget tolkning, siger direktør for Regionshospital Vendsyssel, Henrik Larsen.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, som har pålagt de nordjyske hospitaler en række restriktioner.
Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, som har pålagt de nordjyske hospitaler en række restriktioner.
Foto: Simon Mølgaard

Martin Jespersgaards far var tirsdag aften igennem en større operation, hvor han fik fjernet sin ene fod. Faren er i følge sønnen i forvejen svækket og underernæret.

- Operationen er gået, som de har forventet, men der er så sket det, at de regner med, at han har fået en blodprop i hjernen, så han skal ind og have en CT-scanning, siger Martin Jespersgaard.

Søn: Vil gerne kunne sige farvel

Ifølge besøgsrestriktionerne så tillades der kun besøg af flere pårørende, hvis patientens tilstand betegnes som kritik.

- Kritisk sygdom er defineret, som hvis man svæver mellem liv og død, og på et sygehus er det for sundhedspersonalet noget, som er enkelt at afgøre, siger direktør for Regionshospital Vendsyssel, Henrik Larsen.

Martin Jespersgaard mener, at farens tilstand er kritisk. Derfor kontaktede han igen i dag hospitalet, og efter en længere samtale i telefonen har han nu fået lov til at komme ind og besøge sin far, inden han skal scannes for en eventuel blodprop i hjernen.

- Jeg vil gerne være der og se og støtte ham, og hvis det er sidste gang, som jeg ser ham, så vil jeg selvfølgelig gerne sige farvel, forklarer Martin Jespersgaard, inden han onsdag eftermiddag går ind på hospitalet for at besøge sin far.

Foto: Simon Mølgaard
def_thumb,50_percent

play Genåbning i Nordjylland: Højskoler og storcentre må væbne sig med tålmodighed

Henning Kjeldsen

play Den store kvotesag: Alle ti tiltalte nægter sig skyldige

Martin Nielsen

play Martin bruger sin vinterferie som landmand: - Det har været så dejligt

20201222-200951-L_45Mb

Minister er optimist i forhold til ny fjordforbindelse

def_thumb,50_percent

play Genåbning i Nordjylland: Højskoler og storcentre må væbne sig med tålmodighed

Henning Kjeldsen

play Den store kvotesag: Alle ti tiltalte nægter sig skyldige

Til forsiden

Til forsiden