Foto: Emil Nordkvist Johansson

Dana Cup: Vi aflyser ikke endnu

En aflysning på grund af corona-virussen truer Danmarks største internationale fodboldturnering Dana Cup. Men i Hjørring håber de, at turneringen i uge 30 kan gennemføres.

Dana Cup i Hjørring samler hvert år 1.000 fodboldhold fra hele verden i byen. Sådan plejer det at være, men ingenting er, som det plejer, og det er langt fra sikkert, at de komme til at spille fodbold i uge 30 i Hjørring, som de plejer.

Lukkede grænser og corona-virus truer nemlig også Danmarks største fodboldturnering.

- Vi håber, at det kan lykkes at afvikle Dana Cup på en eller anden måde. Måske med færre hold end normalt, siger Dana Cups pressechef Torben Vandsted.

Den endelige beslutning om, hvorvidt Dana Cup skal spilles eller en aflysning bliver nødvendig, træffes første om et par måneder. Nemlig i begyndelsen af juni måned. Organisationen bag Dana Cup følger nøje med i udviklingen og de udmeldinger, som der kommer fra myndighederne.

- Vi er bevidste om vores ansvar ved at gennemføre turneringen, og kommer der en melding fra myndighederne om, at vi ikke må spille, så aflyser vi selvfølgelig turneringen, siger Dana Cups pressechef Torben Vandsted.

Cup No.1 aflyst 

I Frederikshavn valgte FfI Fodbold fredag at aflyse Cup No. 1, som afvikles to uger før Dana Cup i Hjørring. Turneringen i Frederikshavn er første stop på en international rundtur til fodboldstævner for mange hold i sommerferien. I uge 29 spilles der i Gøteborg, Uge 30 i Hjørring og sluttende i Norge med Norway Cup i uge 31.

Læs også Corona-frygt aflyser internationalt fodboldstævne

I øjeblikket er det kun turneringen i Frederikshavn, som er blevet aflyst. Planlægninen af Dana Cup i Hjørring fortsætter indtil videre med forskellige scenarier. I øjeblikket er 530 hold tilmeldt turneringen, som altså på nuværende tidspunkt tegner til at blive mindre end normalt. Sidste år spillede 998 hold med i turneringen.