Eva er ny læge i byen og en særlig en af slagsen

Eva Folkersen er til dagligt læge på Frederiksberg. Nu har hun åbnet en klinik i Hirtshals specifikt for sømænd og fiskere, for hun er nemlig også søfartslæge.

Hirtshals har fået en ny læge. En søfartslæge. 

Eva Folkersen hedder hun. Hun er hele sit liv kommet i den nordjyske havneby - for hendes far, farmor og oldemor er fra området. 

Nu vil den 48-årige læge pendle flere gange om måneden mellem hovedstaden, hvor hun også har lægepraksis, og Hirtshals - hvor klinikken er. En klinik, der er forbeholdt fiskere og andre, der arbejder på havet og derfor skal have styr på sundhedsbeviset for at komme på søen.

- Jeg elsker at være heroppe, og jeg er kommet her hele livet. Jeg har mange gange gået tur med min farmor på havnen, og jeg får faktisk helt abstinenser, hvis der går for længe mellem, jeg er her, siger Eva Folkersen.

quote Jeg synes, det er oplagt, at der skal være en søfartslæge i Hirtshals, hvor der er en stor havn

Eva Folkersen, læge

Kombineret fornøjelse og arbejde

Derfor har hun fået den idé at kombinere sine mange sommerhus-ferier med arbejde. På den måde giver det mening for hende at forlænge sine besøg i det nordjyske, hvor hun elsker havet, naturen og sommerhuset i Tornby.

- Jeg synes, det er oplagt, at der skal være en søfartslæge i Hirtshals, hvor der er en stor havn, siger Eva Folkersen.

Klinik på havnen

Hun har indrettet sin søfartslægeklinik helt tæt på havnen i Hirtshals og allerede på den første åbningsdag, er der booket godt op.

Lægeundersøgelser af søfarende og fiskere må i Danmark kun udføres af søfartslæger, som er godkendt af Søfartsstyrelsen. Lægen foretager almindelig helbredsundersøgelse og udsteder et sundhedsbevis, som er nødvendigt for at kunne arbejde til søs.

- Jeg ved faktisk ikke, om der er et behov for en søfartslæge her, men nu prøver jeg, siger læge Eva Folkersen med de nordjyske aner - og nu også søfartslæge-klinik i Hirtshals.


Seneste nyt

fra Nordjylland