Flere flygtninge i job i Hjørring - på trods af corona

Det går fortsat fremad med at få integrationsborgere i job i Hjørring Kommune, viser nye tal.

Hjørring Kommunes succes med integrationen af flygtninge på arbejdsmarkedet fortsætter.

Beskæftigelsen for flygtninge og familiesammenførte er steget fra 16,4 procent i 2016 til 58,7 procent i 2021, viser de nyeste tal fra jobindsats.dk, der er blevet fremlagt på byrådsmødet onsdag aften.

Det vil sige, at den stigende kurve er blevet ved trods halvandet års corona-krise. Oveni er andelen af kvinder i beskæftigelse også stigende i gruppen.

- For fem år siden, da Hjørring Kommune for alvor blev en integrationskommune, var blot hver 20. kvinde med integrationsbaggrund i beskæftigelse, og i nær fremtid vil det være halvdelen, skriver formanden for Arbejdsmarkeds- og Uddannelsesudvalget i Hjørring Kommune, Thomas Klimek (S) på Facebook.

Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Samarbejder med lokale virksomheder

Udviklingen er et resultat af en målrettet indsats i kommunen for at få flygtningene i arbejde. Her har kommunen, i samarbejde med lokale virksomheder, tilbudt en række opkvalificeringsforløb i form af introduktionskurser i eksempelvis fiskeindustrien og i landbruget.

- Det er i de her år, at vi IKKE skal gentage 60’erne og 70’ernes for passive tilgang til integrationsborgere, som trækker spor den dag i dag i de største danske byer. Vi skal i stedet arbejde med respektfulde, men tydelige krav til den enkelte. Alle har et potentiale, mener Thomas Klimek.


Seneste nyt

fra Nordjylland