Fortunatræner siger farvel med sølvmedalje om halsen

Holdet går lørdag på banen for sidste gang i denne sæson. Cheftræneren for sidste gang i meget lang tid.

Lørdag slutter sæsonen i Gjensidige Kvindeligaen for Fortuna Hjørrings kvindehold. Det sker i den sidste kamp mod HB Køge på udebane.

Og selvom mange af spillerne vender tilbage til holdet efter sommerferien, så bliver det ikke et gensyn med holdets cheftræner, Brian Sørensen. Efter sommerferien rejser han til England, hvor han skal træne kvindeholdet i fodboldklubben Everton.

Sølvmedaljen er sikret

Cheftræneren har dog sat sit aftryk i den nordjyske klub i denne sæson. Inden lørdagens kamp har han sikret holdet en sølvmedalje. Ligeledes er modstanderholdet HB Køge garanteret guldet, og derfor har kampen ikke den store betydning. Men man må gå ud fra, at begge mandskaber ønsker at slutte sæsonen godt af, og at de grønblusede vil gøre sit til, at Brian Sørensen får en sejr i afskedsgave.

Det er ikke første gang, Brian Sørensen siger farvel til Hjørringholdet. Han har tidligere været et smut i FC Nordsjælland. Og selvom det nordjyske tophold altid har haft en helt særlig betydning for ham, så var tilbuddet i England for godt at sige nej til. Han har dog fortalt, at det ikke er et farvel - men et på gensyn.

Kvinderne tager lørdag afsked med cheftræner Brian Sørensen.
Kvinderne tager lørdag afsked med cheftræner Brian Sørensen.
Foto: Fodboldfoto Jess Mejdahl Madsen

Guldmedaljen får HB Køge, men den har været i tæt spil mellem de to mandskaber. HB Køge har dog været helt suveræne i denne sæson, og mesterskabet blev allerede afgjort i april, da HB Køge bankede Fortuna Hjørring 6-1 på Fortunas hjemmebane. De nordjyske kvinder kan alligevel glæde sig over, at andenpladsen sikrer en billet til UEFA Women’s Champions League.

Endnu en nordjysk medalje

Fortunas sølvmedalje er muligvis ikke den eneste medalje, Nordjylland får lørdag. For FC Thy-Thisted, som har været Gjensidige Kvindeligas helt store overraskelse, kan, hvis resultaterne flasker sig, sikre en bronzemedalje. 

Det kræver dog, at FC Thy-Thisted vinder deres kamp mod FC Nordsjælland, og at Brøndby mister point i deres sidste kamp mod Kolding.

TV2 Nord er med, når Fortuna Hjørring og Brian Sørensen går på banen i den sidste kamp. Se højdepunkter fra kampen i TV2 Nords nyhedsudsendelse 19.30.


Seneste nyt

fra Nordjylland